Thursday 21 October 2010

Τύφλωσαν γαϊδουράκι με υδροχλωρικό οξύ στη Δράμα

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας  😢
Απίστευτη βαρβαρότητα πάνω σ’ ένα γαϊδουράκι από «κτήνος» μεταμφιεσμένο σε άνθρωπο.

Έχουμε ακούσει και δει πολλά για το τι γίνεται στον κόσμο γύρω μας, αλλά αυτό που έγινε στο Μοναστηράκι Δράμας το τελευταίο διάστημα μας άφησε αρχικά άφωνους και στη συνέχεια δεν βρίσκαμε λόγια να περιγράψουμε την οργή μας απέναντι σε τέτοιες ενέργειες «ανθρώπων» με κτηνώδη ένστικτα.
«Η βία εις βάρος των ζώων αποτελεί ίσως την πρώτη ένδειξη, ένα σήμα προειδοποίησης για μελλοντική επιθετική συμπεριφορά, που μπορεί να καταλήξει ακόμη και στο έγκλημα»

Μαίρη Λου Ράντουρ, ψυχολόγος
Λόγος γίνεται για ένα συμβάν που διαδραματίστηκε στο Μοναστηράκι Δράμας, όπου ένας «άνθρωπος» για να εκδικηθεί προφανώς τον ιδιοκτήτη του όνου που βλέπουμε στη φωτογραφία, τον επισκέφθηκε τη νύχτα και του έριξε μια καυστική ουσία (ίσως κεζάπ ή οποιαδήποτε άλλη καυστική ουσία) στα μάτια και στο υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα το ζώο να τυφλωθεί και να πάθει εγκαύματα και μώλωπες στο υπόλοιπο σωματάκι του.
Αρχικά το θέμα αυτό το είδαμε για πρώτη φορά στο γνωστό blog tromaktiko, όπου ένας φιλόζωος έγραψε για το περιστατικό αυτό και δημοσίευσε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και εμείς.
Η εφημερίδα «ΞΥΡΑΦΙ» επισκέφθηκε μόλις έμαθε για το περιστατικό αυτό το σπίτι του ιδιοκτήτη του όνου, χωρίς όμως να μπορέσει να τον βρει για να πάρει περισσότερες πληροφορίες.

Μας πληροφόρησε όμως ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δράμας που ανέλαβε την υπόθεση και έστειλε τον προϊστάμενο Γιώργο Διαμαντόπουλο στο σημείο για να προσφέρει θεραπευτική αγωγή στο γαϊδουράκι, χωρίς όμως να μπορέσει να σώσει τα ματάκια του ζώου.
Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δράμας δήλωσε στο «Ξ» τα εξής:
«Όσον αφορά την κακοποίηση του όνου στην περιοχή του Μοναστηρακίου Δράμας, πριν 15 μέρες πήρε κάποιος τηλέφωνο στην υπηρεσία μας και μας ενημέρωσε ότι υπάρχει κακοποίηση ενός ζώου στο Μοναστηράκι Δράμας.
Από ‘κει και πέρα η δική μας υποχρέωση ήταν να στείλουμε κάποιον εκεί, τον Διαμαντόπουλο Γιώργο, προϊστάμενο Κτηνιατρικού Κέντρου Δράμας. Πήγε λοιπόν ο συνάδελφος εκεί για να δει το ζώο, του πρόσφερε κάποια αγωγή, όμως ο τραυματισμός του όνου είναι τόσο σοβαρός στα μάτια που δεν γίνεται τίποτα.
Εκ των υστέρων είδαμε και την επιστολή στο blog στο διαδίκτυο και επικοινωνήσαμε με το άτομο αυτό της Αθήνας και απαντήσαμε και εμείς στο ίδιο blog για να ενημερώσουμε επακριβώς τι έγινε.
Εμείς το καθήκον μας το κάναμε σαν κτηνιατρική υπηρεσία. Από ‘κει και πέρα ποιος το έκανε και για ποιόν λόγο δεν το γνωρίζουμε και δεν είναι στις αρμοδιότητές μας. Το θέμα είναι ότι το ζώο υποφέρει και έχασε την όρασή του»
Στη συνέχεια ρωτήσαμε το διευθυντή για το αν θα ‘πρεπε να προσφερθεί στο ζώο ευθανασία, καθώς υποφέρει και δεν πρόκειται να ξανά αποκτήσει την όρασή του, μας απάντησε πως αυτεπάγγελτα τέτοια απόφαση δεν μπορεί να πάρει.
Μπορεί όμως να πάει ο ιδιοκτήτης του γαϊδουριού στην κτηνιατρική υπηρεσία και να ζητήσει ευθανασία του ζώου, εφόσον δεν θέλει να το βλέπει να υποφέρει. 

Εδώ έχουμε να προσθέσουμε πως αυτή την ενέργεια μόνο άνθρωπος χωρίς αισθήματα και χωρίς φόβο προς το Θεό μπορεί να το ‘κανε. Γιατί ήρθε και βασάνισε ένα ζώο, με το οποίο η Ελλάδα έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Το οποίο πριν χρόνια ήταν εργαλείο για την Ελληνική αγροτική οικογένεια.
Ένα γαϊδουράκι προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια οικογένεια, μεταφέροντας υλικά, αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους, οργώνοντας τα χωράφια των αγροτών και τέλος προσέφερε σε πολλούς ανθρώπους τη ζεστασιά του με το ζεστό του σώμα τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Αυτό το ζώο μόνο σεβασμό θα ‘πρεπε να εκλαμβάνει από τον άνθρωπο και τίποτα άλλο.
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki