Sunday 31 October 2010

Μαραθώνας: Ραντεβού με τη θέληση και την Ιστορία
Marathon: Rendezvous with the Will and the History

Δόξα και τιμή στα ιδανικά των Μαραθωνομάχων 
και των Μαραθωνοδρόμων

Marathon: Rendezvous with the Will and the History 
Εχετλαίος

Στο πλαίσιο της επετείου των 2500 χρόνων από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα και τη νίκη των ελληνικών στρατευμάτων έναντι των Περσών κατακτητών, εξελίσσεται σήμερα 31 Οκτωβρίου 2010 ο Μαραθώνιος δρόμος στην κλασική του διαδρομή.

Η νίκη στον Μαραθώνα τότε, το 490 π.Χ. διατήρησε τον κόσμο, την Ελλάδα, την Ευρώπη όπως είμαστε σήμερα. 


Τεράστια η σημασία της μάχης εκείνης, που οι Έλληνες, οι Αθηναίοι υπερέβαλαν εαυτόν. Τότε, που ο Εχετλαίος συνέβαλε στην νίκη για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν σήμερα.

Σήμερα οι απανταχού Μαραθωνοδρόμοι εκπληρώνουν το όνειρο της ζωής τους. Να τρέξουν τον κλασικό Μαραθώνιο δρόμο. Σήμερα δίνουν το ραντεβού τους με τη θέληση και την ιστορία, τιμώντας τη μνήμη και ασπαζόμενοι τα ιδανικά Μαραθωνομάχων και Μαραθωνοδρόμων.

Όλοι εμείς που επιδείξαμε υπερβολικό ζήλο σαν οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων, αναπαράγοντας πρότυπα που καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτισμό, το χαρακτήρα του τόπου και τη δική μας αθλητική παράδοση, όλοι εμείς που καταντήσαμε τις διοργανώσεις της Ολυμπιάδας, να μοιάζουν περισσότερο με εμπορική γιορτή, που εκμεταλλεύεται την ιστορία, τα αθλητικά ιδεώδη και την ανάγκη του κόσμου για άρτον και θεάματα, έχουμε ακόμη μια ευκαιρία.  Να ξαναβρεθούμε στο ραντεβού μας με την θέληση και την Ιστορία.
Διοργανώσεις σαν το κλασσικό Μαραθώνιο, τον αγώνα που συμμετέχουν υπεραθλητές αλλά και απλοί πολίτες, με τη χαρά, το ανθρώπινο μέτρο, την αγνότητα και την θέληση, μας θυμίζουν πως ο αθλητισμός μπορεί να ξαναπάρει την πολύτιμη θέση του στη ζωή μας.

*Τίτλος και στοιχεία από την κυπριακή εφημερίδα Σημερινή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki