Tuesday 25 January 2011

Άρπαζαν μωρά και τα πουλούσαν

Ένα από τα πιο απάνθρωπα κυκλώματα, το οποίο έφερνε από την Βουλγαρία έγκυες και εν συνεχεία αφού τους άρπαζε τα βρέφη τα πωλούσε για υιοθεσία, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

 Συνελήφθησαν 7 άτομα στην Ελλάδα και 5 στην Βουλγαρία , με την κατηγορία στης συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, και αρπαγή ανηλίκου.

Επειδή εκτιμάται ότι στο κύκλωμα συμμετέχουν και άλλα άτομα, οι έρευνες των αστυνομικών που έχουν αναλάβει τη σοβαρή αυτή υπόθεση συνεχίζονται.
Η σύλληψη των μελών του κυκλώματος έγινε σε ταυτόχρονη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλγαρικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και τη Λαμία στην Ελλάδα και στη Βάρνα, τον Μπουρκάς και το Γιαμπόλ της Βουλγαρίας.
Μάλιστα στην Λαμία συνελήφθη ένα άτομο που φέρεται ότι οργάνωνε την πώληση των νεογέννητων, ένω στο σπίτι του βρέθηκε ένα κοριτσάκι 25 ημερών, το οποίο είχε αφαιρεθεί με τη βία από την 29χρονη Βουλγάρα μητέρα του, προκειμένου να το πουλήσουν.
Η έρευνα των αστυνομιών των δύο χωρών διήρκεσε οκτώ μήνες . Άρχισε δε έπειτα από πληροφορίες των βουλγαρικών Αρχών, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην Ελλάδα μέσω Interpol. 
Εντοπίστηκε ο αρχηγός του κυκλώματος και διάφοροι συνεργάτες του, οι οποίοι δραστηριοποιούντο, κυρίως, στην περιοχή της Φθιώτιδας .
Κατά την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι οι οργανωτές του κυκλώματος εντόπιζαν φτωχές τσιγγάνες στη Βουλγαρία ,οι οποίες ήταν στον τελευταίο μήνα της κυήσεως και τις έπειθαν να έλθουν στην Ελλάδα για να γεννήσουν.
Εν συνεχεία άρπαζαν τα μωρά τους και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων αντί 20.000-25.000 ευρώ.
Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα, τους τα αφαιρούσαν δια της βίας και με την χρήση πλαστών εγγράφων, κατόρθωναν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κλπ.), προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές υιοθεσίες.
Κατά τη σχετική έρευνα διεπιστώθη ότι 17 γυναίκες γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ τα νεογέννητα στην συνέχεια υιοθετήθηκαν από ελληνικές οικογένειες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki