Sunday 6 February 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τα σκευάσματα της εναλλακτικής ιατρικής μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Η είδηση βασίστηκε σε έρευνα αυστραλών γιατρών που εξέτασε τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκλήθηκαν σε παιδιά από οδηγίες και σκευάσματα της λεγόμενης συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής (CAM). Στην έρευνα αναφέρθηκαν 39 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από την επιλογή της «θεραπείας» της εναλλακτικής ιατρικής συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων θανάτων. Οι ερευνητές επισήμαναν πως οι γονείς εμπιστεύονται την εναλλακτική ιατρική (η CAM για παιδιά περιλαμβάνει βότανα, διατροφικά συμπληρώματα, βελονισμό, μασάζ, φυσικοπαθητική ιατρική, ομοιοπαθητική και χειροπρακτική) γιατί την αντιλαμβάνονται ως πιο ασφαλή. 
Η έρευνα όμως, που διεξήχθη από το νοσοκομείο Royal Children’s και από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τονίζει πως επειδή κάτι δεν είναι φτιαγμένο από άνθρωπο δεν σημαίνει πως είναι και ασφαλές και καταλήγει πως η εναλλακτική ιατρική σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθιστά την κλασική ιατρική.

Πηγή: Forma – Φεβρουάριος 2011 – Τεύχος 96

2 comments:

  1. Oλα αυτα τα δημοσιευματα ειναι στο πλαισιο της προσεχους απαγορευσης των εναλλακτικων θεραπειων...Βλεπετε οι φαρμακευτικες εταιρειες χανουν παρα πολλα χρηματα εξ αιτιας τους.Προσεξτε παιδια μην σας παρασυρουν στο βοθρο τους...

    ReplyDelete
  2. Θα συμφωνήσω με τον Αριστοφάνη . Οι έρευνες αυτές είναι χρηματοδοτούμενες από τις φαρμακευτικές εταιρείες και ως εκ τούτου τα αποτελέσματά τους θα είναι υπέρ των φαρμακευτικών κολοσσών .

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki