Tuesday 12 April 2011

14χρονη μαθήτρια σε ρόλο «Τζούλιας»!! - Κόρινθος

Τα μαύρα μας τα χάλια...

Η μητέρα της φιλόδοξης “σταρ”, εξήγησε στους καθηγητές
ότι μάλλον «το βρίσκει φυσιολογικό και ότι απλά το κορίτσι της που έχει ταλέντο, μιμείται την Τζούλια!»

Ήταν μια φορά ένα κοριτσάκι...

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας…
Δεκατετράχρονη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου είχε κάνει τα γυρίσματα σε βίντεο του κινητού τηλεφώνου της με πολύ γυμνό και άλλες προκλητικές σεξουαλικά εικόνες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το γεγονός αλλά και το περιεχόμενο του βίντεο είναι γνωστά σε μαθητές και μαθήτριες όλων των γυμνασίων και λυκείων της Κορίνθου αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Και σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στους κύκλους αυτούς, η πρωταγωνίστρια ετοιμάζεται και για νέα γυρίσματα, ποιο προχωρημένα αυτή τη φορά!
Το πλέον όμως προκλητικό κομμάτι της ιστορίας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας είναι ότι όταν κλήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών η μητέρα της φιλόδοξης “σταρ” , εξήγησε στους καθηγητές ότι μάλλον “το βρίσκει φυσιολογικό και ότι απλά το κορίτσι της που έχει ταλέντο , μιμείται την Τζούλια!”

Δυστυχώς το όλο θέμα δεν προσφέρεται για χαβαλέ όπως έχει αντιμετωπισθεί μέχρι στιγμής από τους περισσότερους αλλά πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή των ανάλογων κοινωνικών και παιδαγωγικών φορέων και να δοθεί στήριξη στην συγκεκριμένα μικρή μαθήτρια γιατί απ΄ ότι φαίνεται το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει δεν είναι και το καταλληλότερο .
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο ισχυρός θεσμός είναι η οικογένεια και το ρόλο που μπορεί να παίξει -θετικό ή αρνητικό- σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Σημαντικό ρόλο όμως μπορεί και πρέπει να παίξει και το εκπαιδευτικό μας σύστημα , πέρα από την “παπαγαλία” των μαθημάτων που εξασφαλίζουν πολύ καλούς βαθμούς μεν αλλά όχι τα απαραίτητα εφόδια για μια σωστή κοινωνική βάση και συμπεριφορά.
Επικοινωνήσαμε για το σοβαρό αυτό θέμα με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος όπως μας δήλωσε πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα!
Ο γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου με μια λακωνικότητη απάντηση μας διαβεβαίωσε ότι το σχολείο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνει και το θέμα έχει λήξει.
Στην παρατήρησή μας ότι το βίντεο όμως κυκλοφορεί με όλες τις επιπτώσεις για την μαθήτρια, την οικογένειά της, το σχολείο και την τοπική κοινωνία, η απάντηση του γυμνασιάρχη ήταν ότι αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα της σημερινής τεχνολογίας!
Τεράστιο το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης αλλά νομίζουμε πως ξεχάσαμε όλα τα άλλα σοβαρά κοινωνικά θέματα. 
Θα πρέπει πέρα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γονείς να ιεραρχήσουν ως πρώτη τους υποχρέωση την επικοινωνία με τα παιδιά τους και τη στήριξή τους από τις αναρίθμητες παγίδες που κρύβονται πίσω από το σύγχρονο life-style και τη νέα τεχνολογία!
Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένα μαθήτρια έχει καλές επιδόσεις στα μαθήματά της που κυμαίνονται στους βαθμούς 15-17.

6 comments:

  1. Θυμάστε που πριν μερες, στην αναρτηση σας με θεμα τον 'βιασμο' των γυναικων και την 'βία' κατα των γυναικων, εγραψα οτι 'δινεται μια μονόπλευρη' ενημερωση στον κοσμο;

    Και οτι δεν 'επιθυμω' να γραψω τι σκεφτομαι;

    Εδω άραγε εχουμε παλι 'βιασμό' και 'βία' κατα των ανυπερασπιστων γυναικών;

    Μυρμιδόνας

    ReplyDelete
  2. Ναι φίλε μας Μυρμιδόνα, θυμόμαστε,
    όσο και να προκαλεί το κορίτσι, όποιος ενδώσει στις προκλήσεις της, θα έχει διαπράξει ένα από τα απεχθέστερα των εγκλημάτων, διότι είναι ανήλικη, είναι παιδί.
    Και βέβαια, «συνένοχός» του θα είναι η μητέρα της, η οποία την «βγάζει» στο κλαρί.

    ReplyDelete
  3. Καλημερα.

    Αντε να σας κανω και μια δευτερη 'διορθωση'...πριν ενα μηνα σας ειχα μιλησει για την 'φορτωμενη' σας σελιδα.

    *******************************

    Ενας αναγνωστης που μπαινει στο ιστολογιο σας...που μπορει να πατησει, για να συνδεθει στο 'blogspot', ωστε να αφησει 'επώνυμα' το σχολιο του;

    Θελω να πω, οι αλλες σελιδες, δεξια πανω, εχουνε την 'ενδειξη' "Συνδεση" - σε σας απουσιάζει!

    *********************************

    Αντε να κανω και μια τριτη παρατηρηση:

    Το "αρχειο" του Ιστολογιου σας, μην το βαζετε 'κατω κατω'...και ενας χριστιανος που σας επισκεπτεται και ψαχνει μια συγκεκριμενη αναρτηση πρεπει να ερευνησει μιση ωρα ολη την σελιδα σας, για να την βρει!

    Αν θελετε, αν μπορειτε και αν δεν σας κανει κόπο, το Αρχειο, μπαινει δεξια, πανω πανω...για ευκολη προσβαση στον κοσμο!

    *******************************

    Υ.Γ.:

    Εχετε υπεφορτωμενη την σελιδα σας, ενας που ψαχνει κατι..παθαινει 'ιλιγγο' μπροστα στην 'υπερπληροφορηση' που προσφερετε!

    ΜΙα φίλη μου ελεγε:

    "το λιγοτερο, καμια φορα ειναι περισσοτερο"!

    Μυρμιδόνας

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα καλέ μας Μυρμιδόνα,

    Δεν χρειάζεται η ένδειξη "Σύνδεση", όταν προσπαθήσεις να αφήσεις σχόλιο, αν δεν είσαι ήδη συνδεδεμένος, θα σου ζητήσει να συνδεθείς και θα σου βγάλει δυνατότητα "Σύνδεσης", εξ άλλου, δεχόμαστε μόνο 'επώνυμα' σχόλια.

    Το "αρχείο" είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που αναζητά κάποιος που μπαίνει σε ένα ιστολόγιο. Σε μάς είναι κάτω, αλλά τελευταίο και εύκολα διακριτό επειδή δεν είναι ανάμεσα σε άλλα και μάλιστα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και όχι συνεπτυγμένο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, προτιμήσαμε επάνω δεξιά, και επάνω αριστερά, να μπουν στοιχεία που αφορούν το παιδί και ικανοποιούν τον σκοπό που εξυπηρετεί αυτό το blog.

    Όσον αφορά τον ίλιγγο που προκαλεί η σελίδα μας, έχουμε να σου πούμε ότι ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι κυρίως θέμα αισθητικής και ασφαλώς υποκειμενικό ζήτημα. Συνεπώς κρίνεται από την επισκεψιμότητα.
    Και παρεμπιπτόντως, χωρίς να περιαυτολογούμε το Χαμομηλάκι έχει βραβευτεί πλειστάκις, χωρίς επιδίωξή μας και μάλιστα απόλαυσε και την τιμή να κριθεί ως το Καλύτερο ομαδικό ιστολόγιο.

    Ευχαριστούμε για τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις σου.

    Να είσαι πάντα καλά.

    Υ.Γ.
    Μυρμιδόνα, σημασία έχει να βοηθήσουμε τα παιδιά, εμείς κάνουμε πολλά λάθη, όπως το να μπαίνουμε στο τρυπάκι να προσπαθούμε να υπερασπισθούμε μια δουλειά 5 ετών.

    ReplyDelete
  5. Καλημερα χαμομηλάκι!

    Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας απάντηση! :)

    Αληθεια, το χαμομηλάκι εχει καμια σχεση με το "χαμόγελο του Παιδιου";

    Αν και εμενα...ποτέ δεν μου άρεζε το χαμομηλι! Προτιμουσα το μαυρο τσαι! :)

    ********************************

    Πηγαίνοντας δεξιά στο ΑΡχειο σας, και κανοντας κλικ πανω στον μήνα που θελω να ψάξω ενα άρθρο σας, σε καθε κλικ που κανω...αφου φορτώσει η σελιδα...με παει παλι 'πανω πανω' στην αρχή της σελιδας...με αποτέλεσμα να χανω το σημειο που ήμουνα!

    Θελω να πω, εχει πολλα 'λειτουργικα προβληματα' η σελιδα σας!

    Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ειλικρινης οσοι σας ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ - και δεν ξερω κατα ποσο ο επισκέπτης, που τυχον βρεθει στην σελιδα σας, θα 'αντέξει' να μείνει παραπανω απο πέντε λεπτά!

    Λετε εγω...που σας 'κρινω" να ειμαι ταυτοχρονα και ο πιο 'μανιακός' fan σας;

    *********************************

    Δικο σας ειναι το Ιστολογιο, και οτι θελετε το κανετε!

    Οι συμβουλες μου ειναι με αγαπη!

    Ο κοσμος σημερα εχει τοσο ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ και τοσο ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ - δεν θα κατσει να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με μια σελιδα, που θελει 5 λεπτα να φορτωσει, 10 λεπτα να κανει ανανέωση, και που χρειάζεσαι μίνιμουμ 15 μερες για να κανεις μια 'εξερευνηση" του περιεχομένου!

    Οταν μπαινεις σε μια σελιδα, πρεπει να αισθανεσαι ΑΝΕΤΑ και ΓΑΛΗΝΙΑ!
    Η ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ και η ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΝΙΓΕΙ τον αναγνώστη!

    ********************************

    Και πάλι συγγνωμη για το διαφορετικο των αποψεων μου!

    Σας ευχομαι να τα εκατοστήσετε, δεν γνωριζα οτι υπάρχετε ήδη πέντε χρονια!

    Αλλα και παλι, δεν θα μπορεσω να μην γραψω τι σκεφτηκα οταν διαβασα το υστερόγραφο σας - ειμαι ειλικρινης, τουλαχιστον αυτο μου το αναγνωριζετε; :)

    Οταν διαβασα λοιπον το τελευταιο σας σχολιο.. αυτο το εξέλαβα πιο πολυ ως 'απειλη':

    Δηλ αν συνεχίζεται να υπάρχετε και σε πεντε χρονια απο σημερα, μονο μια ΑΠΟΡΙΑ εχω:

    ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ θα ειναι αραγε η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ;

    Μαλλον ο επισκέπτης του 2015...θα χρειάζεται να εχει μαζι του 2 προγραμματιστες της IBM και 3 στενογράφους...για να προλάβει τις εξελιξεις στο συγκεκριμενο Ιστολογιο!

    Σε αναμονή της Μεγ. Εβδομαδας

    Μυρμιδόνας
    ο υπερβολικός

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki