Wednesday 27 April 2011

Τα Παιδιά Θύματα Σεξουαλικής Βίας στη Λιβύη
Charity says children raped during Libya conflict

Καταγγελίες-σοκ για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικους
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα στρατόπεδα των προσφύγων
Charity says children raped
during Libya conflict
Παιδιά ακόμα και οκτώ ετών έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις, στη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στους εξεγερμένους που προσπαθούν να
ανατρέψουν τον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς.  
Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για τα παιδιά, που δημοσιοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.


Στελέχη της μη κυβερνητικής οργάνωσης έλαβαν συνεντεύξεις από σχεδόν τριακόσια παιδιά, σε έξι στρατόπεδα προσφύγων στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη, και άκουσε αναφορές περί βιασμών και φόνων, μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, στη Ρας Λανούφ, την Ατζνταμπίγια και την Μιζράτα.

Ο Μάϊκλ Μαρτ, ο οποίος συνέθεσε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ανέφερε ότι οι οικογένειες και τα παιδιά μίλησαν για «στρατιώτες» που προέβησαν σε τέτοιες επιθέσεις, όμως η οργάνωση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει σε ποια παράταξη ανήκουν.

Σε μία περίπτωση, μητέρες που εγκατέλειπαν περιοχή όπου μαίνονταν μάχες είπαν στα στελέχη της οργάνωσης ότι μια ομάδα τεσσάρων ως πέντε εφήβων κοριτσιών στην Ατζνταμπίγια απήχθηκαν, κρατήθηκαν ως όμηροι επί τέσσερις ημέρες και βιάστηκαν. Σε μια άλλη περίπτωση στην Ατζνταμπίγια ένα κορίτσι οκτώ ετών υπέστη σεξουαλική επίθεση μπροστά στην δεκάχρονη αδελφή της και άλλα αδέλφια της.

Ο Μάϊκλ Μαρτ σημείωσε ότι οι αναφορές περί σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών είναι ανεπιβεβαίωτες αλλά επίμονες. «Οι διηγήσεις είναι παρόμοιες στα στρατόπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουν συμβεί» ήταν η αναφορά του. Άλλα παιδιά είπαν ότι είδαν τους πατέρες τους να δολοφονούνται και τις μητέρες τους να βιάζονται, πριν υποστούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

ikypros 

1 comment:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥ/ΣΕΩΣ ΜΟΥ http://elefterifoni.blogspot.com/
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki