Thursday 12 May 2011

Εκστρατεία «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» κατά της σεξουαλικής βίας που ασκείται στα παιδιά

«Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης είναι πολύ σοβαρές, επηρεάζουν πολλούς τομείς της ζωής του ατόμου, και, χωρίς θεραπεία, διατηρούνται για μια ολόκληρη ζωή. Είμαστε εδώ για να κάνουμε όλοι κάτι. Ας ξεκινήσουμε από κάτι μικρό!! Εμείς είμαστε εδώ, εσείς;»

Παιδεραστία, το πιο αποτρόπαιο έγκλημα
Στόχοι της εκστρατείας είναι η μαζική συλλογή υπογραφών υπέρ της συνθήκης, η επικύρωση και η εφαρμογή της Συνθήκης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Συνθήκη Lanzarote).

Η εκστρατεία έχει ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών, των γονιών, των εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τα παιδιά, σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος και τους τρόπους πρόληψης του.

Οι συνέπειες της σεξουαλικής βίας είναι βαθιά τραυματικές, έχουν διάρκεια και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητάς του παιδιού. Η συμβολή και η προσπάθεια από όλους στην εκστρατεία ενάντια στην σεξουαλική βία στα παιδιά, χρήζει της προσοχής και της αμέριστης υποστήριξης όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την
Άντρη Μιχαήλ, τηλ: 22103234, info@uncrcpc.org
www.kathimerini.com.cy
kathimerini

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki