Saturday, 28 May 2011

Μμμμμ... η μανούλα έφτιαξε Κρέμα με Μαστίχα
και Γλυκό Βύσσινο!!

Κοπιάστε... to Greek Hospitality

Γλυκό βύσσινο και βυσσινάδα
Προετοιμασία - παρασκευή: 20΄,  
Κόστος γλυκού: 9,4 €

 .
Υλικά:
* 700 ml γάλα πλήρες
* 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
* 80 γρ. ζάχαρη
* 5 - 6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας, κοπανισμένοι πολύ καλά στο γουδί
* 80 γρ. κορν φλάουρ
* 100 ml νερό
* γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας μας (για το σερβίρισμα) 
.
.
Διαδικασία:
* Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μαστιχέλαιο ή την κοπανισμένη μαστίχα. 
* Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά. 
* Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό. 
* Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
* Αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. 
* Ραντίζουμε ένα μικρό και χαμηλό ταψί με νερό (αυτό το κάνουμε για να ξεκολλήσει μετά η κρέμα ευκολότερα) και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. 
* Την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού.

Tip: Τους κρυστάλλους μαστίχας τους κοπανίζουμε στο γουδί με μικρή ποσότητα από τη ζάχαρη που προβλέπει η συνταγή μας. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σκόνη, αυξάνουμε τη δόση στο διπλάσιο.

Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Styling: Στέλιος Παρλιάρος, Φωτογραφίες: Αλκης Καλούδης

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki