Κοπιάστε... to Greek Hospitality
Γλυκό βύσσινο και βυσσινάδα |
Προετοιμασία - παρασκευή: 20΄,
Κόστος γλυκού: 9,4 €
Κόστος γλυκού: 9,4 €
.
Υλικά:
* 700 ml γάλα πλήρες
* 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
* 80 γρ. ζάχαρη
* 5 - 6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας, κοπανισμένοι πολύ καλά στο γουδί
* 80 γρ. κορν φλάουρ
* 100 ml νερό
* γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας μας (για το σερβίρισμα)
.
.
.
Διαδικασία:
* Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μαστιχέλαιο ή την κοπανισμένη μαστίχα.
* Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
* Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
* Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
* Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και βάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
* Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
* Λίγο πριν αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
* Αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
* Ραντίζουμε ένα μικρό και χαμηλό ταψί με νερό (αυτό το κάνουμε για να ξεκολλήσει μετά η κρέμα ευκολότερα) και αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
* Την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού.
Tip: Τους κρυστάλλους μαστίχας τους κοπανίζουμε στο γουδί με μικρή ποσότητα από τη ζάχαρη που προβλέπει η συνταγή μας. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σκόνη, αυξάνουμε τη δόση στο διπλάσιο.
Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Styling: Στέλιος Παρλιάρος, Φωτογραφίες: Αλκης Καλούδης
Styling: Στέλιος Παρλιάρος, Φωτογραφίες: Αλκης Καλούδης
No comments:
Post a Comment