Wednesday 18 May 2011

Παιχνίδια με οικολογική «συνείδηση» - «Όχι παιχνίδια στα σκουπίδια» - How you can "Green" your kids toys

Όταν θέλουμε να κάνουμε δώρο σε ένα παιδί, τα παιχνίδια είναι πάντα η καλύτερη λύση και οι ευκαιρίες που έχουμε να τους πάρουμε ένα παιχνίδι είναι ατελείωτες. Χριστούγεννα, Πάσχα, γιορτές, γενέθλια, καλός βαθμός στο σχολείο, κίνητρο για να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Έρχεται όμως μια στιγμή που στο σπίτι χωράνε μόνο τα παιχνίδια κι έτσι τα περισσότερα καταλήγουν στα σκουπίδια.

How you can "Green" your kids toys
Κι αν η... τσέπη και η επιβάρυνσή της είναι ένα ζήτημα σε περίοδο κρίσης, το θέμα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με σκουπίδια που προέρχονται από το... παιχνίδι. Κι όμως, οι γονείς μπορούν να κάνουν τα παιδικά παιχνίδια περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο επικίνδυνα για τα παιδιά, ακολουθώντας τις συμβουλές του διαδικτυακού Environmental News Network.

Ανακύκλωση και Επανάχρηση

Για να ενθουσιαστούν τα παιδιά με το νέο τους παιχνίδι, δεν είναι απαραίτητο...


για περισσότερα στο οικολογικό πράσινο χαμομηλάκι

1 comment:

  1. Πολύ ενδιαφέρον post! Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης στα παιδιά μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια των παιχνιδιών. Σε αυτό στοχεύουν και τα νέα,ξύλινα ηλιακά παιχνίδια της εταιρείας LAGI.PLAN (www.lagiplan.gr) που διατίθενται από τα Hondos Center (καταστήματα Ομόνοιας & Γλυφάδας στην Αθήνα και Απολλώνιας Πολιτείας στη Θεσσαλονίκη. Τα παιχνίδια αυτά είναι συναρμολογούμενα και λειτουργούν με μικρά φωτοβολταικά πάνελ. Αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki