Saturday 4 June 2011

Ως γυναίκα προς γυναίκα - Συμβουλές Ομορφιάς

Σε σένα, καλή μου φίλη, μιλάω τώρα.

Σε σένα, που ξυπνάς και βλέπεις κακοδιάθετα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Που κάθε πρωί παρατηρείς καινούριες ατέλειες στο πρόσωπό σου, και η διάθεσή σου χαλάει όλο και περισσότερο. Που φεύγεις για τη δουλειά  σου έχοντας απλώσει στο δέρμα σου δυο τρεις κρέμες, ημέρας, ενυδατικές, σύσφιξης… και δε συμμαζεύεται. Που έχεις χρωματίσει τα μάτια σου με τρεις σκιές για να τους δώσεις έκφραση!!!  
Κάτσε λίγο και σκέψου… ποια έκφραση θα πάρουν τα μάτια σου με τις μπογιές; Τι είδους βάθος θα αποκτήσει το βλέμμα σου; Και πες πως απέκτησε. Αν αφαιρέσεις τα φτιασίδια χάνεται και το υποτιθέμενο βάθος. Δεν είσαι αληθινή, γι αυτό και η διάθεσή σου είναι χάλια. Και αυτό φαίνεται. Δεν ξεγελάς κανέναν.
.................Πολλές φορές στο παρελθόν αναρωτιόμουν, όταν έβλεπα πανέμορφες γυναίκες να είναι μόνες ή να τις διώχνουν από κοντά τους οι άντρες, οι σύντροφοί τους, για ποιο λόγο να συμβαίνει αυτό. 
Μα είναι μια κούκλα, σκεφτόμουν, είναι διάσημη, πλούσια…. Τι άλλο ήθελε εκείνος;
...................Τώρα καταλαβαίνω ότι αυτή η κούκλα δεν ήταν αληθινή ή μάλλον ήταν μόνο μια κούκλα, μια όμορφη που κοιτάζοντας τον πρωινό καθρέφτη έβλεπε μόνο τον εαυτό της.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki