Friday 1 July 2011

Πίσω στον Πειραιά το «The Audacity of Hope»,
που συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza»

Οι ακτιβιστές που βρίσκονται στο «Audacity of Hope», αλλά και όσοι βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, δήλωναν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και να φέρουν εις πέρας την ανθρωπιστική αποστολή, καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση για συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Dominicans encouraged to support boat to Gaza
Υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο Πέραμα οι επιβαίνοντες ενός εκ των πλοίων που συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza», το υπό αμερικανική σημαία «The Audacity of Hope».

Οι αμερικανοί ακτιβιστές του «Audacity of Hope», που πήρε το όνομά του από το βιβλίο του Μπάρακ Ομπάμα για το θάρρος της ελπίδας, προτού αποπλεύσει παρά την απαγόρευση από το Πέραμα με προορισμό τη Γάζα
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει μέσω του twitter ένας από τους επιβαίνοντες ο δημοσιογράφος του CNN Phil Black «μετά την απειλή από τους κομάντος του λιμενικού για επέμβαση στο πλοίο το The Audacity of Hope επιστρέφει στο λιμάνι συνοδευόμενο από σκάφη του λιμενικού».
Νωρίτερα είχε στηθεί μπλόκο από τους λιμενικούς με σκάφη στο πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νοτιο-ανατολικά της Σαλαμίνας. Στο πλοίο που απέπλευσε παρά την κυβερνητική απαγόρευση από το Πέραμα λίγο μετά τις 17.00 επιβαίνουν 36 ακτιβιστές, 5μελες πλήρωμα και 11 δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει απαγόρευση απόπλου που ισχύει από το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.
Χρήστου Παπουτσή.

Σύμφωνα με αναρτήσεις που γίνονται από επιβαίνοντες στο πλοίο στο twitter 15 - 20 λεπτά μετά την αναχώρηση του, το σκάφος ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς, οι οποίοι «απαίτησαν» από τον πλοίαρχο να επιστρέψει στο λιμάνι.

Οι ακτιβιστές διαρκώς φώναζαν συνθήματα, όπως «
αφήστε μας να αποπλεύσουμε για την Γάζα». Από την πλευρά του ο πλοίαρχος έλεγε διαρκώς ότι έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι, ενώ ένας από τους ακτιβιστές γράφει σε μήνυμα του πως «τώρα μας λένε πως το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο γιατί δεν έχει αιρ-κοντίσιον».
Οι ακτιβιστές που βρίσκονται στο «Audacity of Hope», αλλά και όσοι βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, δήλωναν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και να φέρουν εις πέρας την ανθρωπιστική αποστολή, καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση για συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Λίγο μετά τις 7 άρχισε ένα θρίλερ όταν οι επιβαίνοντες αναρτούσαν μηνύματα σύμφωνα με τα οποία οι κομάντος του λιμενικού τους απειλούσαν με όπλα και με επέμβαση σε περίπτωση που δεν επέστρεφαν στο λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η μοναδική ενημέρωση που υπήρχε ήταν πως το «
πλοίο έφυγε παράνομα από τα ναυπηγεία Περάματος» χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις. 
το Βήμα

1 comment:

  1. Το είδα αυτό και ένα πουλάκι μου είπε ότι η οικονομική χρεοκοπία της χώρας θα μας έχει και άλλες εκπλήξεις για την αλληλεγγύη που ξέραμαι.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki