Wednesday 24 August 2011

Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία επιθυμεί να δημιουργήσει Μονάδα Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων»

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
...............................
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συναντήσεως τους, συζητήθηκε και το αίτημα της Εκκλησίας για τη δημιουργία Μονάδας Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. 
 Όπως είπε ο κ.Λοβέρδος του υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μια τέτοια δράση οπότε όταν διατυπωθεί και επισήμως το αίτημα της Εκκλησία, το υπουργείο Υγείας θα το εγκρίνει.
«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση άκουσα το αίτημα του Μακαριωτάτου για τη δημιουργία στο πλαίσιο της Εκκλησίας Μονάδας Θεραπείας Ασθενών, εξαρτημένων τοξικομανών. Αυτό το αίτημα το περίμενα γιατί ο νόμος από τη δεκαετία του ’90 το επιτρέπει και η προϋπόθεση είναι ο ΟΚΑΝΑ να πιστοποιεί  όλες τις δομές και το υπουργείο Υγείας να εγκρίνει. Με το που θα κατατεθεί η αίτηση από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος το υπουργείο θα ανταποκριθεί μέσα σε λίγες ώρες απολύτως θετικά.  Και επειδή ίσως ξέρετε ότι τρέχει ήδη το πρόγραμμα παροχής θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για να εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής των επτά χιλιάδων ανθρώπων, μέσα στο φθινόπωρο, με πολύ πολύ μεγάλη χαρά θα περιμένουμε το συντομότερο δυνατό να υποβληθεί και τυπικά το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος» είπε ο κ.Λοβέρδος.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική αντιμετώπιση της πρωτοβουλίας της Εκκλησίας.
«Μέσα στο πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός κέντρου που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

πηγή 

*******************************

26 Ιουνίου 2008
Ανοικτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

«Δεῦτε πρός με πάντες»

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki