Thursday 4 August 2011

Παίζουμε με τα παιδιά: Μια ζωγραφιά χωρίς τέλος!!

Απόψε στη βεράντα ή στον κήπο, πάρτε κόλλες ζωγραφικής και μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, νερομπογιές και ξεκινήστε την οικογενειακή “Ζωγραφιά χωρίς τέλος”!!
Τι κάνει τώρα το ζωάκι που ζωγράφισες;
Πολύ- πολύ απλά, κολλήστε διαδοχικά με σελοτέιπ – από την πίσω πλευρά – τις κόλλες ζωγραφικής. Δηλαδή, κολλήστε μεταξύ τους – από την πίσω πλευρά πάντα – 2, 3, 4 κόλλες ζωγραφικής, ώστε να δημιουργηθεί ένας τεράστιος καμβάς. Στην αρχή μπορείτε να κολλήσετε μόνο 2 χαρτιά, και στη συνέχεια προσθέτετε όσα επιθυμείτε.
Μετά, παίρνετε τα εργαλεία (μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, νερομπογιές) και ο καθένας ζωγραφίζει ό,τι θέλει και όπως θέλει! Εσείς ας πούμε, μπορεί να θέλετε να ζωγραφίσετε με ξυλομπογιές ζωάκια, το παιδί να ζωγραφίσει με μαρκαδόρους τα δέντρα…
Μην βάλετε κανένα περιορισμό! Αφήστε τη φαντασία να δουλέψει!  
Κάθε φορά που ζωγραφίζετε κάτι, μπορείτε να το εξηγείτε ως μέρος μιας δική σας ιστορίας. Π.χ. Φτιάχνω τα ζωάκια που παίζουν στο δάσος, εσύ γιατί προτίμησες να φτιάξεις δέντρα; Τι κάνει τώρα το ζωάκι που ζωγράφισες;
Κι όσο περνάει η ώρα, η ζωγραφιά μεγαλώνει μαζί με την ιστορία που περιγράφετε.
Η “Ζωγραφιά χωρίς τέλος” δεν θα χρειαστεί να τελειώσει ποτέ. Αν πρέπει να κάνετε ένα διάλλειμα για να πάτε στη θάλασσα, συνεχίζετε το έργο σας άλλη στιγμή και προσθέτετε νέες λευκές κόλλες για να χωρέσουν τη φαντασία σας!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki