Monday 16 January 2012

«Άνθρωπος μόνος και μπερδεμένος ψάχνει»

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ: 12:00μ. – 2:00μ.μ.
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ:

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΑΙΝΙΓΜΑ»
Ομιλία για τις ανθρώπινες σχέσεις με τον π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο παιδιών και εφήβων και διδάκτωρ θεολογίας, με αφορμή τα βιβλία του «Πού να βρω την ψυχή μου», «Άνθρωπος μόνος και μπερδεμένος ψάχνει», «Ο έρωτας του απόλυτου»

Οι διαπροσωπικές σχέσεις μας σημαδεύουν, πλάθουν την προσωπικότητά μας, χαρτογραφούν τις περιπέτειες των συναισθημάτων μας, διαπλέκονται με τις επιθυμίες και τις προσδοκίες μας, συμβάλλουν στην ευτυχία μας ή τη δυστυχία μας. Ο τρόπος με τον οποίο σχετιζόμαστε ή μας αρρωσταίνει ή μας θεραπεύει. Και όταν λάβουμε υπ' όψιν πως οι σχέσεις μας δεν είναι μόνο εξωτερικά άλλα και ενδοψυχικά γεγονότα, με πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, ή και με πρόσωπα που ζουν άλλα τα προσλαμβάνουμε διαστρεβλωτικά, τότε τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.

Ο π. Βασίλειος Θερμός, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και διδάκτωρ θεολογίας, μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις, με αφορμή τα βιβλία του «Πού να βρω την ψυχή μου», «Άνθρωπος μόνος και μπερδεμένος ψάχνει», «Ο έρωτας του απόλυτου».


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Β. ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ

Παράλληλα με την ομιλία, θα υπάρχει εργαστήρι κατασκευών ημερολογίων για παιδιά 5-12 ετών, ώστε να απασχολούνται δημιουργικά και τα παιδιά όσων γονέων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, με την Σωτηρία Ορφανίδου, Εμψυχώτρια και Υπεύθυνη του: www.mamakid.gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Φτιάχνουμε το δικό μας ημερολόγιο για το 2012! Θα το διακοσμήσουμε κολλάζ, θα το ζωγραφίσουμε και θα φανταστούμε πώς θα περάσουμε το χρόνο που μας περιμένει! Και μην ξεχνάτε, στο 2ωρο εργαστήρι μας δεν λείπει το παιχνίδι και οι κινητικές δραστηριότητες!

Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: 12 ευρώ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail:info@akademeia.gr,

Facebook

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki