Tuesday 3 January 2012

Κύπρος: Από ασιτία και κρύο πέθανε νεογνό
που εγκαταλείφθηκε ζωντανό κάτω από ελιά

Ζωντανό, με αρκετή ποσότητα αέρα στους πνεύμονές του, είχε γεννηθεί το μικρό κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε τη Δευτέρα να πεθάνει κάτω από ελιά σε περιοχή κοντά στην είσοδο της Αραδίππου. Το βρέφος που ήταν συνδεδεμένο με τον πλακούντα είχε πεθάνει από ασιτία και υπερβολικό κρύο, αφού όταν ανακαλύφθηκε από κατοίκους της Αραδίππου, το νεογνό είχε περάσει υποθερμία. 
Το νεογνό
«είχε εγκαταλειφθεί ζωντανό».
 Σε δηλώσεις ύστερα από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η παθολογοανατόμος Ελένη Αντωνίου ανέφερε ότι «το βρέφος είχε γεννηθεί με φυσιολογική γέννα και ήταν συνδεδεμένο με τον πλακούντα. Είναι ένα βρέφος νεογνό τελειωμένο, ζυγίζει τρία κιλά, δεν φέρει κακώσεις και το παιδί δεν έχει σιτιστεί μετά τη γέννησή του».
Κατά τη γέννησή του το βρέφος «έχει ένα μικρό κεφαλοαιμάτωμα που δείχνει ότι κατά την έξοδό του - πάντα έτσι γίνεται συνήθως - είχε αυτό το μικρό κεφαλοαιμάτωμα», σημείωσε.
Ανέφερε ακόμα ότι το νεογνό «είχε εγκαταλειφθεί και ήταν ζωντανό όταν γεννήθηκε γιατί οι πνεύμονες του είχαν αρκετή ποσότητα αέρα. Περαιτέρω θα κάνουμε μερικές άλλες εξετάσεις και θα αποφανθούμε. Το γεγονός είναι ότι πρόκειται για νεογνό που έχει γεννηθεί και έχει αναπνεύσει».
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Αντωνίου είπε ότι το νεογνό «είχε εγκαταλειφθεί ζωντανό».
Σε ερώτηση για τα αίτια του θανάτου του μικρού κοριτσιού, η παθολογοανατόμος είπε πως «είναι η ασιτία και οι κλιματολογικές συνθήκες, το κρύο. Οπωσδήποτε πρέπει το νεογνό να είχε περάσει υποθερμία».
Εν τω μεταξύ οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό της μητέρας, η οποία άφησε το βρέφος της να πεθάνει αμέσως μετά τη γέννησή του, συνεχίζονται σε νοσοκομεία, κλινικές και φαρμακεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.
Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου απηύθυνε έκκληση προς οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

www.kathimerini.com.cy

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki