Friday 23 March 2012

Τέλεια μπισκοτάκια ... Μμμμ έφτιαξε η μανούλα !!

Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα. Αν τα κόψετε με κουπ- πατ σε διάφορα σχέδια, είναι πολύ διασκεδαστικά για τα μικρά παιδιά... με αποτέλεσμα η πιατέλα να αδειάζει μέχρι να πεις κύμινο! 

Butter Cookies Recipe
  •   Υλικά
  • 640 γρ. βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  •  1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  480 γρ. ζάχαρη
  •  4 αυγά (μόνο οι κρόκοι!)
  •  1 ποτηράκι του κρασιού γάλα χλιαρό
  •  2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •  2 βανίλιες σκόνη
Εκτέλεση
  1. Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5' και στη συνέχεια προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους.
  2. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα πρώτα το γάλα και κατόπιν το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C για 10-12'.
  5. Κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα με κουπ-πατ ή τα πλάθουμε με τα χέρια στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 15')
Λίγα μυστικά ακόμα: Για τέλεια μπισκοτάκια, αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών με γάλα χτυπημένο με τον κρόκο ενός αυγού, για να πάρουν καλύτερο χρώμα. Μπορούμε να ζητήσουμε και από τα παιδιά να μας βοηθήσουν, θα ενθουσιαστούν! Εγώ το έκανα με 16 παιδιά σε νηπιαγωγείο στο πλαίσιο μιας διδασκαλίας. Ο ενθουσιασμός, η ικανοποίηση και χαρά τους με το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki