Thursday 5 April 2012

Τα αυγά ναι, αλλά και τα κοτοπουλάκια; - Nobody Minds Dyeing the Egg, but the Chicken Is Another Story

Η τρέλα των Αμερικανών για τις γιορτές είναι γνωστή. Αλλά αυτή τη φόρα ίσως το παράκαναν. Το πασχαλινό έθιμο του βαψίματος αυγών σε διάφορα χρώματα κρατάει εδώ και αιώνες, αλλά αυτή τη φορά το πήγαν ένα βήμα παραπάνω... 

Nobody Minds Dyeing the Egg,
but the Chicken Is Another Story

nytimes

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ κυκλοφορούν μικρά κοτοπουλάκια βαμμένα σε διάφορα νέον χρώματα – κίτρινο, ροζ, πράσινο κ.α., γεγονός που έχει σοκάρει.

Η βαφή μπαίνει ως εμβόλιο στο εκκολαπτόμενο αυγό ή ψεκάζεται όταν το κοτοπουλάκι εκκολάπτεται. Περίπου οι μισές πολιτείες έχουν νόμους που απαγορεύουν τέτοιες πρακτικές, αλλά αυτά τα ταλαίπωρα ζωάκια κυκλοφορούν ακόμα. Φυσικά αυτό έχει προκαλέσει την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων.

Αν και το χρώμα δεν είναι μόνιμο και η βαφή μη-τοξική, οι ειδικοί λένε ότι η υγεία του ζώου δεν επηρεάζεται. Παρ’ όλα αυτά, η «διαστρέβλωση» της φυσιολογικής εικόνας του ζώου για σκοπούς κερδοσκοπίας ενοχλεί πολύ κόσμο.

 
από tampouloukia
Πηγή
της πηγής

1 comment:

  1. Τα έμβρυα όλων των ειδών είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και η οποιαδήποτε παρέμβαση θεωρείται ηθικά αντιδεοντολογική(εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις στον άνθρωπο για ιατρικούς λόγους).Ενδεχομένως το χρώμα να μην επηρεάζει την υγεία των νεογνών κοτόπουλων.Σίγουρα,όμως ,διαστρεβλώνει την πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών.Η σημασία της γιορτής του Πάσχα είναι η Ειρήνη και η Αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων.Η κατανόηση και η συνειδητοποίησή των εννοιών αυτών έρχεται μέσα από την απλότητα και τη σεμνότητα.Με το να αποπροσανατολίζουμε τα παιδιά δείχνοντας πως η χαρά της γιορτής έγκειται σε "αφυσικα" κοτοπουλάκια τα σπρώχνουμε μακριά από την αγνή αγάπη που πρέπει να βιώνουν.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki