Wednesday 27 June 2012

Lalibela: Για τα Παιδιά της Αιθιοπίας

Το γνωρίζεις ότι μόνο με 1€ την ημέρα, σώζεις την ζωή ενός παιδιού; Γίνε κι εσύ ανάδοχος ενός παιδιού τώρα 
εδώ!  

Support Children of Ethiopia Association
 Ένα νοερό ταξίδι στην Αιθιοπία θα επιχειρήσει ο Σύλλογος «Lalibela» μέσα από έκθεση φωτογραφίας, που οργανώνει. Η έκθεση με τίτλο «Με την ελπίδα στα μάτια τους. Παιδιά που υποστηρίζουν Έλληνες ανάδοχοι στην Αιθιοπία» φιλοξενείται από τις 26 ως τις 30 Ιουνίου, στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων.
Στις φωτογραφίες που θα εκτεθούν 
αποτυπώνονται δράσεις του Συλλόγου, 
με επίκεντρο τα ίδια τα παιδιά.

Η Sisaynesh ήταν 4 χρονών όταν έχασε την όρασή της
από κάποια μολυσματική ασθένεια, η οποία έχει ρίξει
στο σκοτάδι σχεδόν όλη την οικογένειά της καθώς
και εκατομμύρια Αιθίοπες. Χάρη στη συμβολή του Έλληνα
οφθαλμιάτρου και της οικογένειάς του, η Sisaynesh σήμερα βλέπει!
«Στις εικόνες αποτυπώνεται η ελπίδα στα μάτια των παιδιών που στηρίζονται από ανάδοχους γονείς, που έρχεται σε αντιδιαστολή με την απόγνωση των υπόλοιπων παιδιών που ζουν στη φτώχεια. Αυτό το βλέμμα τα λέει όλα», επισημαίνει η γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου, εθελόντρια, Βερόνικα Πάικου.
.
Με τη βοήθεια Ελλήνων αναδόχων έχει στηρίξει μέχρι σήμερα
1.200 παιδιά, από τα οποία ήδη 21 είναι φοιτητές
και 15 απόφοιτοι πανεπιστημίων και εργαζόμενοι.
Τις φωτογραφίες τράβηξαν με τη μηχανή τους ανάδοχοι γονείς κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στην Αιθιοπία. Την έκθεση θα πλαισιώσουν και δύο βίντεο με υλικό από τις αποστολές στην Αιθιοπία.
Ο Ασνάκε γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομπόλτσα της Αιθιοπίας. Σε μικρή ηλικία έχασε τους γονείς του, όμως η τύχη έμελλε να του χτυπήσει την πόρτα.
Σε αντίθεση με εκατομμύρια άλλα παιδιά στη χώρα του, που δεν ζουν ποτέ παιδική ηλικία, γιατί πρέπει να επιβιώσουν μόνα τους, ο Ασνάκε βρήκε το φύλακα-άγγελό του: μία Ελληνίδα, υπάλληλο καταστήματος, τη Μαίρη, που από το υστέρημά της και κρυφά από το σύζυγό της τον στήριζε, βοηθώντας τον να σπουδάσει.
Η περίπτωση του Ασνάκε είναι μία μόνο από τις ιστορίες των 1.200 παιδιών της Αιθιοπίας, που κατάφεραν να γλυτώσουν από την πείνα, τις θανατηφόρες ασθένειες και την παιδική εργασία και να μεγαλώσουν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, χάρη στην υποστήριξη του Συλλόγου Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας «Lalibela» και των αναδόχων γονέων.

Ο Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας «Lalibela», που πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ιερή πόλη της Αιθιοπίας, είναι ένα ελληνικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που λειτουργεί τα τελευταία 16 χρόνια με επίκεντρο δράσης την Αιθιοπία.
Δημιουργοί του συλλόγου μία ομάδα Ελλήνων που ταξίδεψε στη χώρα και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων και κυρίως των χιλιάδων ορφανών παιδιών. Συνεργάζεται με μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Αιθιοπία και αναλαμβάνει προγράμματα αρωγής κυρίως προς ορφανά, άστεγα, φτωχά ή και απροστάτευτα παιδιά.
Σημαντικό μέρος του έργου του συλλόγου αποτελούν οι αποστολές των αναδόχων στην Αιθιοπία, μαζί με γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και εθελοντές του Συλλόγου, ώστε η πράξη αναδοχής να αποκτήσει μία προσωπική διάσταση.
Επίσης, οι ανάδοχοι μπορούν να έχουν προσωπική επαφή με το παιδί και μέσω αλληλογραφίας.
«Ποτέ δεν φανταζόμουν τι θα έβρισκα στην Αιθιοπία. Την ομορφιά της χώρας, τους ανθρώπους που γνώρισα και τα συναισθήματα που θα ένιωθα», σημειώνει για την εμπειρία του ταξιδιού του στην Αιθιοπία ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης, ανάδοχος γονιός.
Κατά την επίσκεψή του εκεί συνάντησε, όπως λέει, «παιδιά που θέλουν να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τη χώρα τους. Που συνειδητοποιούν ότι μόνο οι ίδιοι μπορούν να φτιάξουν το μέλλον τους. Που ξέρουν ότι όλοι είμαστε δίπλα τους για να κάνουμε τα όνειρά τους πραγματικότητα».

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki