Sunday 16 September 2012

Στοιχεία-σοκ για την παιδική κακοποίηση στην Κρήτη

Αφήστε τα παιδιά να μιλήσουν 
προκειμένου να σταματήσετε ό,τι τους συμβαίνει.
Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την παιδική κακοποίηση στη Κρήτη που δόθηκαν στη δημοσιότητα από καθηγητές Πανεπιστημίου και ειδικούς κατά την διάρκεια της σημαντικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο τη μείωση του φαινομένου.

Το ποσοστό στο νησί ανεβαίνει στο 15-18% με την πρωτιά, σύμφωνα με τα στοιχεία, να παίρνουν τα αγόρια.

Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που διοργανώθηκε στην Ελλάδα για αυτό το σκοπό και, μεταξύ άλλων, την παρακολούθησε πλήθος κόσμου ανάμεσά τους και πολλοί εκπαιδευτικοί.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκστρατείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής - Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσαράς «Φαιστός».
Επίσης παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση ατόμων που έρχονται σε επαφή με παιδιά (στους τομείς της εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής μέριμνας, δικαιοσύνης και εκτέλεσης του νόμου) στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, διανεμήθηκε το ενημερωτικό υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο «Ένα στα Πέντε» και ειδικότερα ενός παραμυθιού για μικρά παιδιά και ενός εντύπου με οδηγίες προς γονείς, εκπαιδευτικούς και φροντιστές παιδιών. 
Το μήνυμα των ειδικών προς το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον είναι: Αφήστε τα παιδιά να μιλήσουν προκειμένου να σταματήσετε ό,τι τους συμβαίνει.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
zougla.gr akappatou.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki