Monday 17 September 2012

Άνοιξε ξανά η "παιδική στέγη" στο Κερατσίνι

Το άνοιγμα του παιδικού σταθμού της «Παιδικής Στέγης» στο Κερατσίνι, επέβαλαν με δυναμική τους παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας γονείς και εργαζόμενοι μαζί με το ...
Σωματείο Εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η Παιδική Στέγη Κερατσινίου λειτουργεί κανονικά από χτες 4/7/12 και δέχεται εγγραφές στον παιδικό σταθμό.
Ο υφυπουργός εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Ιδρύματος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία των γονιών και των εργαζομένων, ζήτησε να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού στο Κερατσίνι στις θέσεις τους. 
Δεσμεύτηκε επίσης με τη νομοθετική ρύθμιση που θα περάσει το Σεπτέμβριο οι 5 παιδικοί σταθμοί που ανήκουν στο ίδρυμα να δέχονται αιτήσεις από γονείς που ανήκουν σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα ή είναι άνεργοι εκτός του ΙΚΑ όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Ο υφυπουργός Εργασίας επαναβεβαίωσε επίσης όλες τις δεσμεύσεις που είχαν προηγηθεί στις 30/7/2012 οι οποίες προβλέπουν:
Ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και των 5 παιδικών σταθμών, θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των τροφείων στο ύψος που μέχρι τώρα γινόταν από το ΙΚΑ με μηχανισμό που θα ανακοινωθεί, θα υπάρξει προγραμματική σύμβαση ανάλογη με εκείνη που είχε υπογραφεί το 2007 με το υπουργείο Υγείας, με την οποία θα επιχορηγούνται τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι αυξημένη.
Η Παιδική Στέγη Κερατσινίου λειτουργεί κανονικά από χτες 4/7/12 και δέχεται εγγραφές στον παιδικό σταθμό.
Οι γονείς και οι εργαζόμενοι δήλωσαν στο τέλος της κινητοποίησης, ότι θα είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για την εφαρμογή των δεσμεύσεων του υπουργείου και θα αντιδράσουν άμεσα σε όποια μεθόδευση από την πλευρά της διοίκησης ή του υπουργείου σταθεί εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών.

inews
keratsini-vastate-re.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki