Thursday 15 November 2012

Άνεργοι γονείς τάιζαν με χαμομήλι το μωρό τους για 3 μέρες

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, Ηρακλειώτες στην πλειοψηφία τους, νέοι και ηλικιωμένοι περνούν όλο και συχνότερα το κατώφλι του Συλλόγου Αλληλεγγύης "Ζεστή Αγκαλιά" στην οδό Παρασκευοπούλου 45 αποδεικνύοντας πως η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. 

Οι ιστορίες τους συχνά σοκάρουν ακόμη και τους δημιουργούς του συλλόγου που εδώ και χρόνια βιώνουν από κοντά τον ανθρώπινο πόνο. 
Όπως η περίπτωση μίας νεαρής Ηρακλειώτισσας μητέρας που 12.30 τα μεσάνυχτα βρήκε τελικά το θάρρος να ξεπεράσει τις αναστολές της και να δει την πικρή αλήθεια κατάματα. Η ακατάλληλη ώρα δεν μπορούσε πλέον να την αποτρέψει από το να σχηματίσει το τηλεφωνικό νούμερο του συλλόγου και με τρεμάμενη φωνή να ζητήσει βοήθεια αφού το μόλις 5 μηνών κοριτσάκι της τρεφόταν επί 3 ολόκληρες ημέρες μόνο με χαμομήλι!

Η ανταπόκριση δεν θα μπορούσε παρά να είναι άμεση και λίγο αργότερα η απεγνωσμένη μητέρα είχε στα χέρια της το γάλα που το βρέφος στερήθηκε τις προηγούμενες 3 ημέρες. 




"Είναι ασύλληπτοι οι ρυθμοί με τους οποίους αυξάνονται οι Ηρακλειώτες που ζητούν την βοήθεια μας" δήλωσε στο neakriti.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Λαβανίτσα.

irakliotikosteki
neakriti.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki