Wednesday 7 November 2012

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Μητρικό Θηλασμό

Το mitrikosthilasmos.com, ο πλέον ενημερωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος ελληνόφωνος διαδικτυακός τόπος σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας διοργανώνει 11-24 Νοεμβρίου, Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Μητρικό Θηλασμό, Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει επιστημονικές ημερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με θέμα: "Θηλασμός: Είναι στη φύση μας!", με σκοπό να αφυπνισθούν και να ευαισθητοποιηθούν γυναίκες, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας, κοινωνία και πολιτεία στο τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για την υγεία του ανθρώπου, τη βρεφική και παιδική διατροφή.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με την οποία και φέτος το mitrikosthilasmos.com δίνει δυναμικό παρόν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (που στη χώρα μας τιμάται 1-7/11) μετατρέποντας τον Νοέμβριο σε μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα, τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού.

Η εκστρατεία χαίρει της ευγενούς στήριξης του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας (ΙΒCLC) Ελλάδος “Γαλαξίας”, του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού “Δώρο Ζωής”, της Επιστημονικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών "Ηλιτόμηνον", του Σωματείου για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού “Ευτοκία”, καθώς και της Εταιρείας Φροντίδας Υγείας & Εκπαίδευσης (ΕΦΥΚΕ).
ΑΘΗΝΑ: Κυριακή 11/11, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν" (Baby Friendly Hospital), Αμφιθέατρο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κυριακή 18/11, Ξενοδοχείο Mediterranean Palace, Αίθουσα "Δίας"
ΚΡΗΤΗ (Ηράκλειο): Σάββατο 24/11 στον Πολυχώρο της "Παλιάς Λαχαναγοράς", αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-εκδηλώσεων
Οι ημερίδες απευθύνονται σε ζευγάρια, μέλλοντες γονείς, εγκύους, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τον μητρικό θηλασμό! 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ για όλους

Δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των ημερίδων ΕΔΩ

Και... διαδώστε την εκστρατεία μέσω facebook!

Καλούμαστε όλοι μαζί, να βοηθήσουμε ώστε το αναφαίρετο δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών στο θηλασμό να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή τους.


Να είστε όλοι εκεί!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki