Wednesday, 7 November 2012

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε Γλυκό Kουταλιού Kαρότο!

Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε μια αγκινάρα, που ήταν όμορφη πολύ κι είχε μια κρυφή λαχτάρα. Γνώρισε στην λαϊκή ένα όμορφο καρότο, κόκκινο και στρουμπουλό κι από βιταμίνες πρώτο!

 Υλικά:
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
χυμό 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
 .
Εκτέλεση:
(Αγοράζουμε καρότα γύρω στα 1200 γραμμάρια, για να μας μείνει καθαρισμένο 1 κιλό).
Πλένουμε τα καρότα μας, τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι να φύγει η φλούδα τους.  
Μετά τα τρίβουμε ένα ένα σε απλό χοντρό τρίφτη  ή στον ειδικό τρίφτη για λαχανικά, ώστε να έχουμε μακρόστενες λωρίδες.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν (εκτός από τον χυμό λεμονιού), για περίπου μισή ώρα σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες του καρότου και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου  να δέσει το σιρόπι.
Όταν δούμε ότι το σιρόπι μας έχει δέσει, (να είναι σαν παχύρρευστο λάδι), ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσει και να ενωθεί,
προσθέτουμε και αμύγδαλα ασπρισμένα (αν θέλουμε) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Και όταν το σερβίρουμε πάνω σε γιαουρτάκι...... 
δεν σας λέω τίποτα!!!!
Δοκιμάστε το! Είναι σκέτη απόλαυση!
Καλή επιτυχία!!!

 από tetradiosyntagon

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki