Sunday 16 December 2012

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε Κρητική Πετιμεζόπιτα!!

Η πετιμεζόπιτα είναι ένα από τα νοστιμότερα Κρητικά εδέσματα! Αγνή, απλή και νηστίσιμη, ανταγωνίζεται τα διάφορα σοκολατένια κέικ.

Για το πετιμέζι και πως να το φτιάχνεται κάντε κλικ εδώ:.
Πετιμέζι: Ένα μέλι φτιαγμένο από μούστο

Dessert: Petimezopita
(Spiced Cake with Grape-Must Molasses)
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτηράκι ρακί
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις  

.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, 
διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ώστε να φτιάξουμε ένα αραιό μείγμα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο σισάμι. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά έως ότου φουσκώσει αρκετά και πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα.

από madeincreta

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki