Wednesday 20 March 2013

Το «Αηδόνι» - βραβείο στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Πανελλήνια διάκριση για το 32ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, το οποίο έλαβε ειδικό βραβείο, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που διοργάνωσε  η ΕΡΤ, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. 
.
Το «Αηδόνι» είναι μια ταινία μικρού μήκους κατά της ενδοσχολικής βίας και υπέρ του σεβασμού στην διαφορετικότητα.
.
Το «Αηδόνι» - βραβείο στο 32ο Δημοτικό Σχολείο
Πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά,το σενάριο και η θεατρική σκηνοθεσία είναι της θεατρολόγου Δήμητρας Μπακοθανάση ενώ ενεργούς ρόλους στην ταινία είχαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου όπως ο Διευθυντής  και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαίας Παπαγεωργόπουλος Κωνσταντίνος και η αναπληρώτρια διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Σωτηροπούλου.

Ανάλογη ήταν η συμμετοχή των δασκάλων Μανώλη Φυλλαδιτάκη και Κωνσταντίνου Κόλλια. Η ταινία που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχει ήδη κερδίσει την θετική ψήφο των θεατών της. Ωστόσο η επιτυχία αυτή γίνεται ακόμα πιο σημαντική, καθώς βραβεύτηκε ανάμεσα σε 380 συμμετοχές και 281 ταινίες από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Η εκδήλωση βράβευσης θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα δώδεκα το μεσημέρι στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων της κινηματογραφικής κοινότητας της χώρας μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γι΄αυτήν την σπουδαία επιτυχία τους.

Την ταινία του 32ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας  μπορείτε να την δείτε εδώ: 
.
.
αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.
πηγή: TheBest

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki