Sunday 10 March 2013

Άλλο ένα νεκρό παιδί μετά το «λουκέτο» στο «Αγία Σοφία»

Τις ζωές οκτώ παιδιών έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής το «λουκέτο» στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπως καταγγέλλουν οι γονείς. 
Το τελευταίο θύμα, ο μικρός Ηλίας, πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου, 16 μέρες αφότου χειρουργήθηκε δωρεάν από γιατρό στη Γενεύη. 
Οι γονείς κατηγορούν το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ολιγωρία, τονίζοντας παράλληλα πως αν το Κέντρο του «Αγία Σοφία» είχε παραμείνει ανοιχτό, το παιδί τους θα είχε σωθεί.  
 .
Της Ιουλίας Κιλέρη
......................
Ο ειδικός παιδοκαρδιοχειρουργός, διευθυντής του καρδιοχειρουργικού κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων της Γενεύης, καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός (Ο Παιδοκαρδιοχειρουργός των φτωχών παιδιών), έχει προθυμοποιηθεί και άλλες φορές να χειρουργεί δωρεάν παιδιά έστω και αν χρειάζεται να ταξιδέψει με δικά του έξοδα στην Ελλάδα. Ο κ. Καλαγκός χειρούργησε τελικά τον μικρό Ηλία στις 11 Φεβρουαρίου στη Γενεύη.  
Ο ίδιος ανέφερε στους γονείς του παιδιού ότι το χειρουργείο αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια πριν, ώστε να μην είχε επιβαρυνθεί η υγεία του τόσο πολύ. 
 .
περισσότερα εδώ 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki