Wednesday, 6 March 2013

Μμμμ ...η μανούλα έφτιαξε μπισκοτάκια
με ταχίνι, μέλι και βρώμη!

Σας έχω μια πολύ εύκολη συνταγούλα για μπισκότα, 
σούπερ θρεπτικά, δίχως ζάχαρη! 
.
μπισκότα, σούπερ θρεπτικά, δίχως ζάχαρη!
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ, αλλά εγώ την διπλασίασα και εκτός των γραμμαρίων που δεν βολεύει όλες, σήμερα την έφτιαξα αλλά μετρούσα σε φλιτζάνια την δοσολογία ;-)
Η κάθε μια (διπλή δόση) βγάζει 41-42 μπισκοτάκια.
.
Υλικά:
- 2μιση φλιτζάνια βρώμη (240γρ)
- 2/3 του φλιτζανιού μέλι (240γρ)
- σχεδόν 1 φλιτζάνι ταχίνι (στην κούπα αφήστε μισό πόντο από πάνω) (200γρ)
- 1/4 του φλιτζανιού σουσάμι (ή δυο χούφτες κομματάκια από ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας)
- 2 κουταλάκια κανέλα
* Σημείωση, όταν λέω φλιτζάνια, εννοώ το φλιτζάνι μεζούρα που χρησιμοποιούμε για τις συνταγές, χωρητικότητας 250μλ)
.
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μετά βάζετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα ή σε μεμβράνη και τυλίγετε σε λουκάνικο μήκους 40 εκ. 
Το τοποθετείτε στην κατάψυξη για κανένα 10λεπτο ή τέταρτο και όταν το βγάλετε και αφού ανάψετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί, 
κόβετε σε φετούλες πάχους όσο το μικρό σας δαχτυλάκι ή για να σας βγουν 40-42 φετούλες. 
Βγαίνουν λίγο μακρόστενα, οπότε φτιάξτε λίγο το σχήμα με το χέρι και τοποθετήστε  τα σε ταψί όπου έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. 
Η συνταγή έλεγε 8-10 λεπτά ψήσιμο αλλά στον δικό μου φούρνο χρειάστηκαν 12 λεπτά για την κάθε λαμαρίνα. 
Βγαίνουν μαλακά, αλλά μετά γίνονται τραγανά ;-)
Δοκιμάστε και πείτε μου την γνώμη σας!!!

πηγή: mamalydia

1 comment:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki