Sunday, 17 March 2013

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε τηγανόψωμα!!

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ

  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ζεστό νερό (στους 40C)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • αλεύρι όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
  • 100γρ. ανθότυρο Θεσσαλίας (λιγότερο λιπαρό και αλμυρό από το κρητικό)
  • 100γρ. φέτα
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 κουτ. καλή μουστάρδα (dijon ή αυτή με το βαλσάμικο)
  • πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο προαιρετικά
και
  • ΕΠΙΛΟΓΗ από τα αρωματικά (όλα ψιλοκομμένα):
  • 1) άνηθο και πράσινο κρεμμυδάκι ή
  • 2) δυόσμο ή
  • 3) μάραθο 
  • Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου και 1-2 κουταλιές λάδι για το ψήσιμο στο τηγάνι.
sintagespareas

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki