Thursday 4 April 2013

«Ένα παιδί περιμένει…ΕΣΕΝΑ για να κάνει Ανάσταση»

Κομοτηνή:
«Ένα παιδί περιμένει…ΕΣΕΝΑ για να κάνει Ανάσταση», είναι ο τίτλος της Δράσης που θα υλοποιήσει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στην Κομοτηνή, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν είδη και να γίνουν πασχαλινά δέματα για τα εκατό παιδιά που στηρίζει υλικά και ψυχολογικά το κέντρο. 
οι προσφορές θα γίνουν μόνο με δωρεές σε είδος
και όχι με χρήματα.
Η αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής, Φελίνα Καζάκου και η Κοινωνική Λειτουργός του κέντρου, μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη δράση, αλλά και τις υπόλοιπες του κέντρου, ακολουθώντας τον απαράβατο κανόνα, ότι οι προσφορές θα γίνουν μόνο με δωρεές σε είδος και όχι με χρήματα. 
Δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν και μεγάλα άδεια δέματα στα Δημοτικά σχολεία, στα οποία τα παιδιά θα βάλλουν με την αγάπη τους, κάτι για κάποιο άλλο παιδάκι, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς του να του προσφέρουν.

Μια άλλη δράση που θα υλοποιηθεί είναι οι ενημερωτικές συναντήσεις των Δασκάλων στα Δημοτικά Σχολεία. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το κέντρο δρα σε δύο διαφορετικά επίπεδα, αυτό της συστηματικής εξασφάλισης αγαθών στις οικογένειες, που υποστηρίζει, ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά, αλλά και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών. 
Μάλιστα δέχεται και προσφορές ειδών για τα παιδικά χωριά ΣΟΣ και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Νιάρχου. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο λειτουργικοί στο έργο μας, αν δεν είχαμε τους 110 εθελοντές μας» σχολίασαν τόσο η κ. Καζάκου, όσο και η κ. Μουρατίδου. 
Τέλος το κέντρο έχει υποβάλλει πρόταση για ένταξη σε πρόγραμμα, το οποίο θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.
  • Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα
  • Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα
ert.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki