Friday 31 May 2013

Και παιδική πορνογραφία πίσω από «βρώμικο» χρήμα
σε κυπριακές τράπεζες

Η παιδική πορνογραφία αποτελεί τη δεύτερη πιο προσοδοφόρα εγκληματική δραστηριότητα μετά το εμπόριο ναρκωτικών. Εκτιμάται από έρευνες ότι το κέρδος που αποφέρει στους εγκληματίες ξεπερνά συνολικά τα 3 δις εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

περισσότερα στην πηγή: nb.org/blog

Υπό κατηγορία ενώπιον των αμερικανικών δικαστικών αρχών σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που προέρχεται από υποκλοπή πιστωτικών καρτών, διαδικτυακές «πυραμιδωτές» επενδύσεις, παιδική πορνογραφία και άλλα εγκλήματα βρίσκονται τέσσερις κυπριακές τράπεζες, στις οποίες διατηρούσε λογαριασμούς η εταιρεα Liberty Reserve.

Οι τέσσερις τράπεζες που φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση είναι
η Ελληνική Τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Κύπρου,
η EuroBank και η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως.

Σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων από κέρδη παιδικής πορνογραφίας και εγκλήματος στην Κύπρο και άλλες 6 χώρες!

Follow the Money: Liberty Reserve’s Cypriot Connection

Στην υπόθεση αναφέρεται άρθρο του Τσαρλς Φόρελ στην εφημερίδα «Wall Street Journal» με τίτλο: «Στα ίχνη των χρημάτων, η κυπριακή διασύνδεση της Liberty Reserve («Follow the Money: Liberty Reserve's Cypriot Connection»).
Το κατηγορητήριο στο αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε την Τρίτη κατηγορίες σε μια ομάδα ανθρώπων για ξέπλυμα χρήματος μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, Liberty Reserve.

Το κατηγορητήριο προβλέπει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Liberty Reserve και των εμπλεκομένων ατόμων, ενώ αναφέρονται 45 τραπεζικοί λογαριασμοί που φαίνεται ότι διασυνδέονται με την παράνομη δραστηριότητά της.

Οπως σημειώνεται, οι 22 από τους εν λόγω λογαριασμούς βρίσκονται σε τέσσερις κυπριακές τράπεζες υπό την οναμασία διαφόρων εταιρειών. Οι τέσσερις τράπεζες που φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση είναι η Ελληνική Τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Κύπρου, η EuroBank και η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως. Αναφέρεται πως εκπρόσωποι των τραπεζών απέφυγαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του δημοσιογράφου.

περισσότερα στην πηγή

1 comment:

  1. Χαμομιλάκι όλες τράπεζες κάνουν τέτοιο ξέπλυμα. Όχι μόνο οι ελληνικές. Σας παρακαλώ μην είστε αιθεροβάμονες.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki