Wednesday 22 May 2013

Ιταλία: Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης»
παιδιά και έφηβοι

Η Ιταλία βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ότι αφορά την πανεπιστημιακή μόρφωση των νέων.

Κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» για τα παιδιά και τους εφήβους της Ιταλίας καταγράφει έκθεση της οργάνωσης Save The Children, με τίτλο «Το νησί που δεν υπάρχει», η οποία παρουσιάστηκε στην Ρώμη.
.
Το 25% των Ιταλών εφήβων θεωρεί ότι το μέλλον του θα είναι πιο δύσκολο από εκείνο των γονιών του, ενώ το 23% όσων ερωτήθηκαν σκέφτεται, όταν μεγαλώσει, να πάει στο εξωτερικό, για να εξασφαλίσει καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Παράλληλα, το 80% του δείγματος που χρησιμοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση αυτή —η οποία επεξεργάσθηκε στοιχεία της Eurostat—είπε πως στερείται κάποια υλικά αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το 30% των Ιταλών γονέων δεν καταφέρνει να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του, για την φοίτηση στο πανεπιστήμιο. Και το 41% των Ιταλών που έχουν αποκτήσει παιδιά θεωρεί ότι «άμεση προτεραιότητα της κυβερνητικής δράσης θα έπρεπε να είναι η βοήθεια των οικογενειών βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση».
Η Ιταλία, όπως τονίζεται στην έκθεση της Save the Children («Σώστε τα Παιδιά»), βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την πολιτική για την στήριξη των οικογενειών: δαπανά, για το σκοπό αυτό, ποσό ίσο με μόλις το 1,1% του ΑΕΠ της.
Το 29% των παιδιών κάτω των έξι ετών, ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. «Ποσοστό λίγο πιο υψηλό από αυτό της Ελλάδας, που είναι 26,6%. Τα στοιχεία της χώρα μας, όμως, αφορούν το 2011», τονίζεται στην έρευνα.
Η Ιταλία βρίσκεται, επίσης, στην τελευταία θέση σε ότι αφορά την πανεπιστημιακή μόρφωση των νέων. Μόνο το 20% των πολιτών είκοσι με τριάντα ετών, έχει στα χέρια του πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η Save The Children, τέλος, μας υπενθυμίζει ότι το 38,4% των Ιταλών νέων κάτω των 25 ετών είναι άνεργο.
Οι διάφοροι δείκτες έτυχαν συνολικής επεξεργασίας από την οργάνωση, για την δημιουργία του δείκτη «ευκαιριών για το μέλλον».  
Η Ιταλία, στην συνολική αυτή βαθμολογία, είναι τρίτη πριν το τέλος, η Ελλάδα προτελευταία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βουλγαρία.
 
ΑΠΕ
imerisia

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki