Tuesday 28 May 2013

Κίνα: Δραματική διάσωση νεογέννητου βρέφους
που πέταξαν σε σωλήνα αποχέτευσης [video]

Πυροσβέστες στην ανατολική Κίνα κατάφεραν να διασώσουν ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο αγοράκι, το οποίο βρέθηκε... σφηνωμένο μέσα σε έναν σωλήνα αποχέτευσης, ακριβώς κάτω από ένα ντουλάπι τουαλέτας.
.
ήταν ακόμα με τον πλακούντα του....
Το βρέφος βρέθηκε μέσα στον σωλήνα, σε διαμέρισμα ενός κτιρίου κατοικιών στην πόλη Τζίνχουα το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από καταγγελίες των υπόλοιπων κατοίκων για ένα μωρό, το οποίο ακουγόταν να κλαίει συνεχώς.

Οι αρχικές προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής να τραβήξουν το βρέφος έξω από το σωλήνα απέτυχαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κόψουν με πριόνι ένα τμήμα τεσσάρων ιντσών. 
Στη συνέχεια, μετέφεραν το μωρό σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου τόσο οι πυροσβέστες όσο και οι γιατροί πέρασαν σχεδόν μία ώρα να κόβουν προσεκτικά τον σωλήνα κομμάτι - κομμάτι με μία πένσα και πριόνια μέχρι που, τελικά, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το νεογέννητο, το οποίο ήταν ακόμα με τον πλακούντα του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, το βρέφος βρισκόταν σφηνωμένο μέσα στον σωλήνα τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι τη στιγμή της διάσωσής του, ενώ έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στα άκρα του και ο καρδιακός ρυθμός του ήταν χαμηλός. Μετά την απίστευτη περιπέτειά του, το νεογέννητο τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης του βρέφους:
από directnews

Abandoned Chinese baby rescued from toilet pipe

1 comment:

  1. Ευτυχώς που σώθηκε το βρέφος! Μακάρι η ψυχούλα του να έχει μείνει αλώβητη!!!!!!!!
    Θεέ μου γιατί να συμβαίνουν τέτοια στον κόσμο και ειδικά σε αθώα αγγελούδια;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki