Wednesday 1 May 2013

War Child: Από τα χειρότερα μέρη για ένα παιδί
το σημερινό Ιράκ

Η διεθνής χρηματοδότηση προς το Ιράκ μειώθηκε κατά 19 δισ. δολάρια μεταξύ του 2005 και του 2011.
The Children of Iraq: “Was the Price Worth It?”
Τουλάχιστον 700 παιδιά και νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες στο Ιράκ, σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ «War Child».
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση των παιδιών στο Ιράκ αποτελεί μία από τις πλέον «αγνοούμενες κρίσεις παγκοσμίως», με τη βία, το προσδόκιμο ζωής, αλλά και την εκπαίδευση των παιδιών να χειροτερεύει όλο και περισσότερο.Σημειώνεται ακόμα ότι οι διεθνείς δωρητές έχουν σταματήσει να χρηματοδοτούν έργα στο Ιράκ, καθώς διαμορφώνεται όλο και περισσότερο η εντύπωση ότι «η υπόθεση έχει κλέισει».
Το Βρετανικό υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης (Department for International Development), απέσυρε το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής του με παραλήπτη το Ιράκ το 2012, ενώ η διεθνής χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 19 δισ. δολάρια μεταξύ του 2005 και του 2011.
Η War Child καταλήγει στην έκθεση ότι το Ιράκ αποτελεί σήμερα ένα από τα χειρότερα μέρη του πλανήτη για να μεγαλώνει ένα παιδί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιεύει την έκθεσή της στην επέτειο των 10 χρόνων από το λόγο του πρώην αμερικανού προέδρου, Τζόρτζ Μπους, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε δηλώσει πως «η αποστολή [στο Ιράκ] εξετελέσθη».

Πηγή: skai

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki