Thursday 25 July 2013

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!! - Kathy Witterick and David Stocker: Μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς φύλο!!

Ελευθερία επιλογής ή ανοησία;

Ο λόγος για την Κάθι Γουίτερικ και τον Ντέιβιντ Στόκερ, οι οποίοι πήραν την απόφαση να μεγαλώσουν το τρίτο παιδί τους χωρίς να προσδιορίσουν ποιο είναι το φύλο του.

Baby Storm Raised Genderless Is Bad Experiment, Say Experts

Το μόλις 4 μηνών μωράκι τους, το ονόμασαν Στόρμ και δεν αποκαλύπτουν σε κανέναν αν είναι αγόρι η κορίτσι καθώς πιστεύουν ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν και να αποφασίσουν μόνα τους για το φύλο τους καθώς και για να επιλέξουν την θέση τους στην κοινωνία.
Όταν γεννήθηκε το παιδί Στόρμ οι γονείς έστειλαν ένα email σε συγγενείς και φίλους για να ανακοινώσουν την γέννησή του μωρού λέγοντας τους ότι δεν θα αποκαλύψουν το φύλο του για να σεβαστούν την ελευθερία του να είναι ό,τι νιώθει!  

Οι συγγενείς ήταν θετικοί με την στάση που θέλησε να κρατήσει το ζευγάρι, αλλά κάθε φορά πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία να εξηγούν σε γνωστούς και φίλους για πιο λόγο το παιδί δεν έχει ακόμα καθορισμένο φύλο.
Πολλοί ήταν αυτοί που τους κατηγόρησαν ότι με αυτό τον τρόπο καταδικάζουν το δικαίωμα του παιδιού στο να έχει κάποια θέση στην κοινωνία, αντί να το αφήνουν ελεύθερο να επιλέξει όπως υποστηρίζουν οι γονείς, γιατί αυτό που κάνουν στην ουσία είναι κάτι που θέλουν οι ίδιοι και όχι το παιδί. Άρα, στην πραγματικότητα το πιέζουν να ακολουθήσει την δική τους ιδεολογία και όχι να αποφασίσει μόνο του τον τρόπο ζωής και σκέψης του.
Το ζευγάρι απαντά στις κατηγορίες λέγοντας πως ... 

.
περισσότερα για την απίστευτη αυτή ανοησία (πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός) στην πηγή: omg

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki