Sunday 14 July 2013

Μοιράζουν τρόφιμα, σεβασμό και αξιοπρέπεια,
χωρίς ΚΑΜΙΑ κρατική επιχορήγηση

Αν ο εθελοντισμός είναι η πεμπτουσία της κοινωνικής προσφοράς, ο εθελοντισμός χωρίς κρατική επιχορήγηση είναι ηρωισμός. 
Τους παραδίδουμε είδη πρώτης ανάγκης, γάλα, τρόφιμα, απορρυπαντικά και πάνες στο σπίτι τους,
σαν να είμαστε το delivery του σουπερμάρκετ»

Ας μιλήσουμε με νούμερα: 120.000 άνθρωποι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και την επαρχία, οι οποίοι έχουν βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, ζουν αυτή τη στιγμή αξιοπρεπώς χάρη στη ΜΚΟ «Παιδί & Οικογένεια», η οποία δεν υποστηρίζεται οικονομικά ούτε με ένα ευρώ από το κράτος. 
Μαέστρος του δικτύου αυτού, που δουλεύει σιωπηλά και έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει 535 εθελοντές, είναι η κοινωνιολόγος και ιδρύτρια της οργάνωσης, Ρουμπίνη Τερζάκη. Όλοι μαζί προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε άπορες οικογένειες.
«Δεν μας αρέσουν οι ουρές στα συσσίτια. Κανένας δεν θα ήθελε να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, σε μια ουρά να περιμένει για γάλα και σαμπουάν. Ως ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους αυτούς που βρέθηκαν χωρίς τα απαραίτητα, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε διανομή στο σπίτι. Τους παραδίδουμε λοιπόν είδη πρώτης ανάγκης, γάλα, τρόφιμα, απορρυπαντικά και πάνες στο σπίτι τους σαν να είμαστε το delivery του σουπερμάρκετ», εξηγεί η ίδια. 
Η οργάνωση δραστηριοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας και εξυπηρετεί 4.672 οικογένειες.  
«Τις στηρίζουμε μέχρι να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους ενώ μπαίνουμε στα σπίτια τους, τους παραδίδουμε τα τρόφιμα, ελέγχουμε αν χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, είμαστε δίπλα τους», λέει η κ. Τερζάκη.
Από το 2007
Η ιδέα για τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών ξεκίνησε το 2007, «την εποχή των emo» όπως διευκρινίζει η ίδια. «Ξεκινήσαμε προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά με κατάθλιψη. Είχαμε οργανώσει...
.
περισσότερα εδώ: enet
Επικοινωνία: info@kidsfestival.gr
Τηλ. 210-9245545 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki