Tuesday 6 August 2013

Συνελήφθη ο παιδεραστής που είχε λάβει χάρη
από το βασιλιά του Μαρόκου

Ο ισπανός παιδεραστής που είχε λάβει χάρη από το βασιλιά του Μαρόκου την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη χθες, Δευτέρα στην Ισπανία.
Daniel Galván
Spain arrests convicted pedophile after Moroccan king retracts temporary pardon 

Detenido en Murcia el pederasta indultado por el rey de Marruecos 

Ο Ντανιέλ Γκάλβαν Βίνα που είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2011 σε 30 χρόνια φυλάκισης στο Μαρόκο για το βιασμό 11 παιδιών, ηλικίας μεταξύ 4 και 15 ετών ήταν ανάμεσα σε 48 κρατουμένους από την Ισπανία, στους οποίους έδωσε χάρη ο βασιλιάς Μοχάμεντ, μετά και σχετικό αίτημα του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος επισκέφτηκε το Ραμπάτ.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε υποβάλει στο Μαρόκο 48 ονόματα κρατουμένων, μεταξύ των οποίων «έναν κατάλογο με 18 κρατουμένους που ζητούσε να τους χορηγηθεί χάρη και έναν άλλο με 30 ονόματα, για τους οποίους ζητούσε να εκδοθούν στην Ισπανία, προκειμένου να εκτίσουν εκεί την ποινή τους. Το όνομα του Γκαλβάν περιεχόταν στη δεύτερη λίστα».
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η απόφαση να δοθεί χάρη στους Ισπανούς κρατουμένους ελήφθη από τις μαροκινές αρχές».
Σύμφωνα με τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης, η βασιλική χάρη χορηγήθηκε στους Ισπανούς κρατουμένους στο όνομα των εξαίρετων σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος στο Μαρόκο τον Ιούλιο.
Ο ισπανικός θρόνος ανακοίνωσε πως «δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιονδήποτε κατάλογο», προσθέτοντας πως ο μονάρχης κατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο είχε ενδιαφερθεί απλώς «για την κατάσταση» των κρατουμένων Ισπανών πολιτών και πως είχε ζητήσει ώστε ένας εξ αυτών, που ήταν άρρωστος, να μπορέσει να μεταφερθεί στην Ισπανία για να εκτίσει εκεί την ποινή του.
Ο βασιλιάς του Μαρόκου ακύρωσε πριν από δύο ημέρες τη χάρη και απέλυσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που την εισηγήθηκαν για τον Γκάλβαν Βίνα.

Τη χάρη στον ισπανό παιδεραστή ακολούθησε διεθνής κατακραυγή και μαζικές διαδηλώσεις σε Μαρόκο και η Ισπανία.
Ο Βίνα θα μεταφερθεί, τώρα στη Μαδρίτη και η υπόθεσή του θα παραπεμφθεί στο ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας. 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki