Saturday 17 August 2013

Τα 3 καλύτερα φυσικά ''energy drinks''

 Χυμός καρπούζι
Η κατανάλωση χυμού από καρπούζι μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο μετά την γυμναστική, σύμφωνα με επιστήμονες από την Ισπανία. Τα οφέλη του χυμού καρπουζιού αποδίδονται σε ένα αμινοξύ που περιέχει, την  L-σιτρουλίνη. Η νέα μελέτη με επικεφαλής τον δρα Ενκάρνα Αγκουάγο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Καρταγκένα δείχνει ότι οι ασκούμενοι μπορούν να αποκομίσουν μεγαλύτερα οφέλη από τον φυσικό χυμό καρπουζιού. Ο φυσικός χυμός περιέχει συστατικά που επιταχύνουν την διαδικασία απομάκρυνσης του γαλακτικού οξέος από το μυικό σύστημα, η συσσώρευση του οποίου ευθύνεται αίσθημα πόνου ή καύσου στους μυς.

Χυμός από κεράσι
Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, ο χυμός από κεράσι, που δεν περιέχει όμως ζάχαρη, είναι ιδανικός για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το «πιάσιμο» μετά την άσκηση.  Επιπλέον αναπληρώνει την ενέργεια που χάσαμε.  Οι ερευνητές έδιναν σε κάποιους από τους 60 εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη χυμό κεράσι, ενώ στους υπόλοιπους κάποιον άλλο χυμό, μια εβδομάδα πριν λάβουν μέρος σε αγώνα δρόμου. Οι εθελοντές που είχαν πιει χυμό κεράσι ανέφεραν λιγότερους μυϊκούς πόνους μετά από τον αγώνα. Τα κεράσια έχουν φυσική αντιφλεγμονώδη δράση και σε αυτήν αποδίδεται η συγκεκριμένη ιδιότητα τους.
Μilk shake σοκολάτα
Αν οι χυμοί φρούτων δεν είναι η αδυναμία σας, έχετε εναλλακτική. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Jame Madison στην Βιρτζίνια στο πλαίσιο μελέτης τους, διαπίστωσαν ότι η καταπόνηση του μυϊκού συστήματος είναι μικρότερη στους ποδοσφαιριστές μετά από κάποιο αγώνα, αν προηγουμένως έχουν πιεί ένα  milk shake σοκολάτα.  

Συντάκτης: Μάνος Σιγανός

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki