Tuesday, 17 September 2013

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε ρεβανί τέλειο!!!

Τώρα πια δεν χρειάζεται να πάμε μέχρι τη Βέροια
για το τέλειο ρεβανί.


Υλικά
Μερίδες 9
.
  • 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση) 
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. 
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 23 x 23 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 20 - 30 λεπτά.
Σιρόπι:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). 
Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό (δηλαδή και τα δύο ζεστά).
Συμβουλές
  • Μπορούμε να προσθέσουμε 50γρ. ινδική καρύδα στο μείγμα του σιμιγδαλιού.
  • Αν θέλουμε βάζουμε στο σιρόπι και λίγο λικέρ μαστίχας ή λιμοντσέλο.
  • Αν προσθέσουμε 80 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης στο μείγμα του σιμιγδαλιού, θα γίνει πράσινο.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki