Thursday 21 November 2013

Πως θα γίνει ακόμη πιο διασκεδαστικό
το μπάνιο του μωρού σας

Για πολλούς γονείς, το μπάνιο του παιδιού τους αποτελεί μια πολύ διασκεδαστική και ξεχωριστή εμπειρία.
Άλλοτε είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος να κλείσει η μέρα κι άλλοτε είναι ένα φρέσκο ξεκίνημα σε ένα νέο πρωινό!
 .
Συμβουλές για να γίνει το μπάνιο
ακόμα πιο διασκεδαστικό και ξεχωριστό
  1. Το μπάνιο του μωρού είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά θέλει και πολλή δουλειά! Το πρώτο βήμα προετοιμασίας είναι να συγκεντρώσετε όλα όσα χρειάζεστε, όπως σαμπουάν, πετσέτες, το ειδικό καθισματάκι του μωρού, αφρόλουτρο, σαπουνάκι, παιχνίδια, πάνες, καθαρά ρουχαλάκια κλπ. Αν τα έχετε όλα κοντά σας, μπορείτε να επικεντρώσετε όλη σας την προσοχή στην απόλαυση του μπάνιου του μωρού σας!
  2. Το μπάνιο είναι πιο διασκεδαστικό όταν γίνεται με παρέα. Δοκιμάστε να κάνετε μπάνιο στο μωράκι σας μαζί με τα αδέλφια του, ώστε να πλένουν το ένα το άλλο και να παίζουν. Έχετε όμως συνέχεια το νου σας στο μωρό και σιγουρευτείτε πως κάποιος το κρατάει καλά.   
  3. Η ώρα του μπάνιου είναι και ώρα παιχνιδιού, που γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό αν μέσα στη μπανιέρα επιπλέουν κι ένα σωρό συναρπαστικά παιχνίδια! Ένα λαστιχένιο παπάκι, ένας μικρός κουβάς ή ακόμα και λίγος αφρός αποτελούν ιδανικά παραδείγματα. Χρησιμοποιήστε τον αφρό για να δημιουργήσετε τρελά χτενίσματα στα μεγαλύτερα παιδιά ή να χτίσετε ένα κάστρο αφρού!    
  4. Το μπάνιο του μωρού αποτελεί μια νέα και πολύ ξεχωριστή εμπειρία, ειδικά τους πρώτους μήνες. Θυμηθείτε όμως ότι το μωράκι σας δεν μπορεί ακόμη να καθίσει, οπότε καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική μπανιέρα ή μια λεκάνη με ειδικό καθισματάκι. Αυτό, όχι μόνο θα διευκολύνει πολύ το πλύσιμο, αλλά θα σας δώσει τη δυνατότητα να παίζετε με το μωρό σας και να κοιταζόσαστε στα μάτια!    
  5. Κάποια στιγμή βέβαια, όσο διασκεδαστικό και αν είναι, το μπάνιο θα πρέπει να τελειώσει. Βγαίνοντας από το ζεστό νερό το μωράκι σας μπορεί να νιώσει ότι κρυώνει. Αν είναι χειμώνας λοιπόν, πριν τελειώσει το μπάνιο, βάλτε για μερικά λεπτά το μπουρνούζι ή την πετσέτα του πάνω στο θερμαντικό σώμα. Έτσι, μόλις βγει από το νερό, θα το τυλίξετε με το ζεστό ύφασμα και δεν θα κρυώνει.
πηγή   

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki