Friday 13 December 2013

Τα Αόρατα Παιδιά: 230 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο
δεν είναι δηλωμένα!! -All the Invisible Children

Το 1/3 των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, δεν δηλώνονται στις Αρχές -άρα δεν έχουν πιστοποιητικό γέννησης- γεγονός που τους απαγορεύει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τη φροντίδα υγείας και την κοινωνική ασφάλιση, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και την οποία επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια ταινία για όλα «τα Αόρατα Παιδιά» - All the Invisible Children
Στην Ινδία ζει το 30% του παγκόσμιου
μη δηλωμένου παιδικού πληθυσμού.
 
Γκίτα Ράο Γκούπτα: "Όταν το παιδί δεν δηλώνεται, επισήμεως δεν υφίσταται. Το πιστοποιητικό γέννησης σημαίνει ότι μία κυβέρνηση το αναγνωρίζει νομίμως. Χωρίς αυτό, θα αποκλείεται από τις κοινωνικές παροχές, αλλά θα είναι και πιο ευάλωτο στην εκμετάλλευση".
Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 40% των βρεφών που γεννήθηκαν το 2012 δεν καταγράφηκαν από τις Αρχές της χώρας, ανεβάζοντας έτσι τον σημερινό αριθμό των παιδιών κάτω των πέντε ετών που δεν υπάρχουν στα χαρτιά σε περίπου 230 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την Γκίτα Ράο Γκούπτα, Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου για τα Παιδιά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα παιδιά δεν δηλώνονται είτε επειδή δεν απαιτείται κάτι τέτοιο από τις χώρες τους, είτε επειδή οι μητέρες τους δεν το γνωρίζουν.
περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki