Thursday 5 December 2013

Στο Κορδελιό κάηκε σπίτι από κεριά
Το παιδάκι και η γιαγιά είναι στο νοσοκομείο

Καλοβολεμμένοι, κουστουμάτοι, που τάχα μας κυβερνάτε, κάντε ΕΝΑ καλό στη ζωή σας. Δώστε εντολή ΣΗΜΕΡΑ να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε ΟΛΑ τα φτωχόσπιτα και φροντίστε ΤΩΡΑ όλοι να μπορούν να φάνε και να ζεσταθούν.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ λεφτά να πληρώσουν λογαριασμούς και χαράτσια, μπορείτε να το καταλάβετε;;;
Δεν αντέχεται η φτώχεια, δεν αντέχεται, αλλά πως να το καταλάβετε;;;;
Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας
---------------------------------------------------------------------------------------------
Η οικογένεια χωρίς ρεύμα, χωρίς φωτιά
χωρίς ψωμί, χωρίς φαγί
 
Λίγο ακόμη και θα είχαμε νέα τραγωδία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κορδελιό, καθώς την τελευταία στιγμή γλίτωσαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία γιαγιά και εγγονή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σπίτι είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και η οικογένεια χρησιμοποιούσε κεριά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4:15 τα ξημερώματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε άμεσα κατάφερε να απεγκλωβίσει την ηλικιωμένη, το κοριτσάκι, αλλά και έναν άντρα που βρισκόταν μέσα στο σπίτι.
Τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με αναπνευστικά προβλήματα. Η γιαγιά και το 5χρονο εγγονάκι της έχουν ελαφράς μορφής εγκαύματα.
Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν, προκύπτει ότι το σπίτι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο δήμαρχος Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης δήλωσε στο Mega, ότι η οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και 2 χρόνια. Όπως είπε, η οικογένεια λάμβανε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και την Εκκλησία.

Ο δήμαρχος επισήμανε, δε, ότι υπάρχουν άλλες 700 οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα στο Δήμο Ευόσμου και -όπως είπε- η κατάσταση αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να έχει καλύψει ο Δήμος τους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Λαφαζανίδης σημείωσε ότι ακόμη κι αν ο Δήμος είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για τις 700 οικογένειες, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


news.in.gr
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Κάηκε σπίτι πολύτεκνου στην Ορεστιάδα από κερί
Κάηκε σπίτι πολύτεκνου στην Ορεστιάδα από κερί

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki