Wednesday 15 January 2014

Γονείς, προσέξτε τι κάνουν οι έφηβοί σας στο διαδίκτυο
Τα on-line τυχερά παιχνίδια τους οδηγούν στην απληστία

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί, τις περισσότερες φορές, τα αυτονόητα επισημαίνουν, ας μελετήσουμε την άποψή τους.
Καλό θα μας κάνει
..........................
Η αύξηση των on-line παιχνιδιών στις διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην παράλληλη αύξηση της συμμετοχής των εφήβων σε τυχερά παιχνίδια, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τα παιδιά που απασχολούνται στο διαδίκτυο παίζοντας παιχνίδια,
όπως το πόκερ, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν συμπεριφορές
που σχετίζονται με την απληστία
Ιστοσελίδες όπως, για παράδειγμα, το Facebook εισάγουν τους εφήβους στον ενθουσιασμό και τα οφέλη που προέρχονται από τα τυχερά παιχνίδια, ακόμα κι όταν δεν παίζουν με χρήματα. 
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία όσων παίζουν on-line.
Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τον Mark Griffiths, διευθυντή της Διεθνούς Μονάδας για την έρευνα σχετικά με τα on-line παιχνίδια.
Ο ίδιος θεωρεί ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι καθοριστικός, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν όχι μόνο τις πιθανές ανταμοιβές αλλά και τους κινδύνους των παιχνιδιών αυτών.
“Όταν αρχίζεις να κερδίζεις, ξεκινάς να σκέφτεσαι ότι, εάν έπαιζες με αληθινά χρήματα, θα μπορούσες να τα είχες πάει αρκετά καλά. Τα παιδιά που απασχολούνται στο διαδίκτυο παίζοντας παιχνίδια, όπως το πόκερ, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν συμπεριφορές που σχετίζονται με την απληστία”.
Επιπλέον, ο καθηγητής Griffiths επιμένει ότι υπάρχει σημαντική συγκάλυψη ανάμεσα στα τυχερά παιχνίδια και στα φαινομενικά πιο αθώα, σαν το γνωστό και ιδιαίτερα φημισμένο στους κύκλους των εφήβων Candy Crush Saga. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που απαιτεί από τους παίκτες να πληρώνουν χρήματα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλότερα επίπεδα.
“Τέτοιου είδους παιχνίδια προκαλούν εθισμό στους εφήβους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη σοκολάτα. Ξεκινάμε να φάμε ένα κομμάτι και καταλήγουμε έχοντας καταναλώσει ολόκληρη τη σοκολάτα. Με τον ίδιο τρόπο, τα νεαρά παιδιά ισχυρίζονται ότι θα παίξουν για 15 λεπτά και συνεχίζουν για 4 ή 5 ώρες”.
infokids

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki