Monday 17 February 2014

Διαλέξεις για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών
στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης

Η σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών σχολικής ηλικίας, είναι το αντικείμενο διαλέξεων με διακεκριμένους επιστήμονες που διοργανώνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Οι διαλέξεις  θα διαρκέσουν ως το τέλος Μαϊου και θα φιλοξενούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στη συμβολή των οδών Γυμναστηρίου 64 & Καλύμνου.
Οι επιστήμονες αναλαμβάνουν να απαντήσουν σε πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών σχολικής ηλικίας που απασχολούν γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους.    
Σκοπός των διαλέξεων είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση όλων των ανωτέρω, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με ειδικούς σε επιμέρους θέματα επιστήμονες με τρόπο απλό και κατανοητό.    
Το εγχείρημα αυτό αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός έγκυρου εκλαϊκευμένου επιστημονικού διαλόγου, που θα βοηθήσει να τεθούν σημαντικά ζητήματα για την προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας των παιδιών στις πραγματικές τους βάσεις και να προταθούν λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο των παιδιών όσο και του οικογενειακού και σχολικού τους περιβάλλοντος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:    
   
* Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Παιδί και Στρες"
ομιλητής: Αρτέμιος Αρτεμιάδης, Ιατρός - Νευρολόγος, ειδικευόμενος Νευρολογίας, Νευρολογική Κλινική, Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, Αθήνα.
* Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Πότε ένα παιδί είναι σωματικά και ψυχικά υγιές"
ομιλήτρια: Έρη Κεχαγιά, Σύμβουλος Οικογένειας - Ψυχοθεραπεύτρια, Μ.Α. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Keele Αγγλίας.
* Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Ο ρόλος της Παιδιατρικής Νευροψυχολογίας στη μελέτη της ανάπτυξης του εγκεφάλου"
ομιλητής: Ανδρέας Νίντος, Κλινικός Νευροψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Υπεύθυνος Τμήματος Νευροψυχολογίας του Νοσοκομείου Metropolitan.
* Tετάρτη 9 Απριλίου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας"
ομιλήτρια: Παναγιώτα (Νένη) Περβανίδου, Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος, Υπεύθυνη Μονάδας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
* Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Η λειτουργία της μνήμης στα παιδιά"
ομιλητής: Ανδρέας Νίντος, Κλινικός Νευροψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Υπεύθυνος Τμήματος Νευροψυχολογίας του Νοσοκομείου Metropolitan.
* Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ώρα: 19.00΄,
θέμα: "Η σωστή διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία", ομιλητής: Χάρης Καλλέργης, Παιδοδιατροφολόγος, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
* Tετάρτη 28 Μαΐου, ώρα: 18.30΄,
θέμα: "Γνωρίζοντας και κατανοώντας τη σεξουαλικότητα των παιδιών μας"
ομιλητής: Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki