Tuesday 11 February 2014

Παιδική πορνεία, στο περιθώριο του Μουντιάλ

Παιδική πορνεία, στο περιθώριο του ΜουντιάλΠερισσότερα από 500 χιλ. κορίτσια και αγόρια (με στοιχεία τού Εθνικού Φόρουμ για την πρόληψη της παιδικής εργασίας) βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν παιδόφιλους.

Brazil’s World Cup Raises Fear of Rampant Child Prostitution
-----------------------------------
Δημιουργώντας, ένα παγκόσμιο κίνημα που θα βάλει φρένο στην παιδική πορνεία στη Βραζιλία και παντού στον κόσμο. Τον τρόπο που θα δράσουμε, μπορούμε να τον βρούμε όλοι μαζί. Αρκεί να το θέλουμε.
 Ο τρόπος είναι Ένας:
Ο κάθε γονιός, να προστατέψει το παιδί του με τη ζωή του !
-----------------------------
Υπάρχουν κάποια μικρά καθημερινά ολοκαυτώματα, που σπάνια βρίσκουν χώρο στις σελίδες των εφημερίδων ή τηλεοπτικό χρόνο σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Είναι σημαντικό όμως να τα γνωρίζουμε, γιατί μόνο τότε μπορεί να δημιουργηθεί η ελπίδα της ενεργοποίησης.


Αυτός, άλλωστε, πρέπει να είναι και ο τελικός στόχος ενός δημοσιογράφου: να γίνει η φωνή εκείνου που δεν την έχει, για να ενημερώσει και να ενεργοποιήσει εκείνον που δεν γνωρίζει.
Και η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιο αστικό ΜΜΕ, να δώσει φωνή στη γενικευμένη παιδική πορνεία που υπάρχει στη Βραζιλία. Πολύ περισσότερο λίγους μήνες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.
Θα πούμε από εδώ δύο λόγια, με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε μίζεροι και γκρινιάρηδες λίγο πριν από τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.
Περισσότερα από 500 χιλ. κορίτσια και αγόρια (με στοιχεία τού Εθνικού Φόρουμ για την πρόληψη της παιδικής εργασίας) βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν παιδόφιλους. Με την πορνεία σε αυτές τις ηλικίες να αποτελεί ακμάζουσα βιομηχανία στη Βραζιλία, παιδικά κορμιά ακόμα και μικρότερα των δέκα ετών νοικιάζονται στον δρόμο για λίγα δολάρια.
Ας αναλογιστούμε τι θα γίνει όταν, περίπου, 700 χιλ. τουρίστες από όλο τον πλανήτη θα βρεθούν εκεί για το Μουντιάλ. Γιατί στους νόμους τής ελεύθερης αγοράς, η αυξημένη ζήτηση επιβάλλει αυξημένη προσφορά. Με τους ίδιους τούς γονείς να αποτελούν τους προαγωγούς των παιδιών τους. Είτε για να εξασφαλίσουν χρήματα για ναρκωτικά είτε επειδή στα κατώτερα λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει άλλος τρόπος επιβίωσης: γιαγιά πουτάνα, μητέρα πουτάνα, εγγονή πουτάνα.
Η κυβέρνηση της χώρας είχε δεσμευτεί από τις αρχές τού 2000 να εξαλείψει το φαινόμενο. Αλλά τα περισσότερα κορίτσια που βρίσκονται σε αυτό το κύκλωμα, ήδη από την ηλικία των 15 ετών έχουν ένα ή δύο παιδιά.
Όταν (με επίσημα στοιχεία) δαπανήθηκαν περισσότερα από 14 δις. δολάρια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, για μία διοργάνωση που θα διαρκέσει έναν μήνα δηλαδή, το ποσό που δόθηκε για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας (που είναι μόνιμο πρόβλημα στη Βραζιλία), μόλις που ξεπέρασε τα τρία εκ. δολάρια.
Σε μία χώρα που η ανεργία και η εγκληματικότητα χτυπούν κόκκινο και οι υποδομές υγείας και εκπαίδευσης βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ποιος περίμενε πως θα υπήρχε σοβαρό σχέδιο για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας; Αλλά τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι πολλά και σοκαριστικά. Θα τα θεωρήσουμε μία ακόμα παράπλευρη απώλεια της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής ή, μήπως, ακόμα και τώρα μπορούμε να αναλάβουμε δράση;

Δημιουργώντας, για παράδειγμα, ένα παγκόσμιο κίνημα που θα βάλει φρένο στην παιδική πορνεία στη Βραζιλία και παντού στον κόσμο. Τον τρόπο που θα δράσουμε, μπορούμε να τον βρούμε όλοι μαζί. Αρκεί να το θέλουμε.

Πηγή: othersidefootball.com

1 comment:

  1. Αηδία και αίσχος!!!! Μπράβο για την ανάρτηση ας προφυλασσουμε όλα τα χαμομηλάκια του κόσμου

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki