Wednesday 19 March 2014

Κοριτσάκι δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε παπούτσια!!

Μια ιστορία που προκαλεί θλίψη έφερε στην επιφάνεια η πολυήμερη απουσία ενός παιδιού της δευτέρας δημοτικού από σχολείο της περιφέρειας.
«Νοσταλγική» επιστροφή στο παρελθόν...
Όπως αποκαλύφθηκε το παιδί δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε παπούτσια, κάτι που φαντάζει απίστευτο κι όμως αντικατοπτρίζει την εικόνα της Ελλάδας της κρίσης και της ανέχειας.
Με πολύ διακριτικό τρόπο ο εκπαιδευτικός θέλησε να λύσει το πρόβλημα κι ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι που ευαισθητοποιήθηκαν από το περιστατικό και προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν παπούτσια αλλά και ρούχα για το κοριτσάκι που βρέθηκε να βιώνει μια τέτοια κατάσταση στην τρυφερή του ηλικία.
Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο.
Παπούτσια για παιδιά πολύ συχνά αναζητά και η πρόνοια κι έτσι δημιουργείται ένα «άτυπο» δίκτυο ανθρώπων που ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τις επιτακτικές αυτές ανάγκες.
Σύμφωνα με την Δημ. Ραδιοφωνία Πρέβεζας, την ίδια στιγμή, παιδιά από απομακρυσμένα σχολεία της περιοχής της Πρέβεζας, δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση και σε άλλες υγειονομικές υπηρεσίες. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα παιδιά που έχουν μείνει ανεμβολίαστα, αλλά και τους συμμαθητές τους, με τους οποίους συνυπάρχουν στις τάξεις των δημοτικών σχολείων. Έτσι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία πολλαπλασιάζεται.
Οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις αλλά και οι εκπαιδευτικοί μιλούν για μια κατάσταση που επιδεινώνεται και σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον εθελοντισμό όσο αν κι αυτός είναι ανεπτυγμένος.

epirus

1 comment:

  1. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η κοινωνία είναι τόσο αδιάφορη.Κάποιος γύρω δεν έβλεπε το πρόβλημα;Πικραίνομαι αφάνταστα.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki