Sunday 27 April 2014

Βρετανία: Μάθε παιδί μου ...να οπλοφορείς

Περίστροφα, τσεκούρια, ακόμη και καραμπίνες κατασχέθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από εκατοντάδες Βρετανούς μαθητές που τα είχαν στην κατοχή τους ενώ βρίσκονταν μέσα στο χώρο των σχολείων τους.
Μάλιστα, τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναπαράγονται από βρετανικά μέσα ενημέρωσης προέρχονται μόνο από τις 21 απ' τις συνολικά 52 αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.
Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για έρευνα που έγινε σε σχολικά ιδρύματα -μεταξύ αυτών και περισσότερα από 80 δημοτικά σχολεία- από το 2011 μέχρι το 2013 και, σύμφωνα με αυτήν, περισσότεροι από 300 μαθητές βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους τσεκούρια, λεπίδες και μπαλτάδες. Σε άλλους 36 μαθητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πιστόλια, περίστροφα, επαναληπτικές καραμπίνες, αεροβόλα και ένα τέιζερ, ασκήθηκε δίωξη για οπλοφορία. Μάλιστα, σε ένα δημοτικό σχολείο της Σκωτίας εντοπίστηκε ακόμη και 8χρονος μαθητής που είχε επάνω του μαχαίρι.
Η ίδια η είδηση από μόνη της είναι αποκαλυπτική για την κοινωνική κατάσταση ζούγκλας μέσα στην οποία μεγαλώνουν χιλιάδες παιδιά κυρίως στις πιο εξαθλιωμένες περιοχές της Βρετανίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί επίσης η προκλητική δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος, σχολιάζοντας την έρευνα, σημείωσε:
«Οι καθηγητές μπορούν πλέον να κάνουν έρευνες χωρίς τη συγκατάθεση των μαθητών, να κατάσχουν τα απαγορευμένα αντικείμενα και να τους βγάζουν από την αίθουσα εάν επιδεικνύουν επικίνδυνη συμπεριφορά» ...δηλαδή να γίνουν οι καθηγητές σερίφηδες σε μια νέα Άγρια Δύση.

902.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki