Wednesday 18 June 2014

Στα όπλα και τα παιδιά στο Ιράκ

Στα όπλα και τα παιδιά στο Ιράκ - Δείτε φωτογραφίες
 
Μέχρι και τα παιδιά ρίχνουν στη μάχη οι Ιρακινοί προκειμένου να ενισχύσουν το μέτωπό τους, ενάντια στους ισλαμιστές αντάρτες της ISIS, οι οποίοι σπέρνουν τον θάνατο και τον τρόμο στο πέρασμά τους και απειλούν να καταλάβουν τη Βαγδάτη.

 
Φωτογραφίες από τη Βαγδάτη και τη Μπάσρα, οι οποίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, απεικονίζουν μικρά παιδιά με όπλα στα χέρια δίπλα στους στρατιώτες, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στρατιωτικό εξοπλισμό σε όσους πολίτες θέλουν να πολεμήσουν.
Όμως, παιδιά στρατολογούν και οι Ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι ανάρτησαν στο Twitter μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα μικρό παιδί με ένα όπλο στο χέρι και μάσκα να καλύπτει το πρόσωπό του, ενώ κρατά μία πινακίδα η οποία γράφει «Ο Θεός είναι μεγάλος».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ, πάνω από μισό εκατ. άνθρωποι -κυρίως γυναίκες και παιδιά- έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας προστασία και καταφύγιο από τους τζιχαντιστές στην πόλη Ερμπίλ, του Iρακινού Κουρδιστάν, μία περιοχή η οποία πασχίζει να φιλοξενήσει τους 220.000 Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι έφτασαν εκεί για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο που πλήττει την χώρα τους.
news

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki