Thursday 28 August 2014

1400 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά
σε 16 χρόνια στην πόλη Rotherham

Όχι στον Μεσαίωνα.
Από το 1997 μέχρι το 2013!!
----------------------------
Κάποια από τα παιδιά ήταν θύματα ομαδικών βιασμών, στάλθηκαν σε άλλες πόλεις της βόρειας Αγγλίας, απήχθησαν, χτυπήθηκαν και εκφοβίστηκαν - Μικρά κορίτσια 11 ετών βιάστηκαν επανειλημμένα.


Rotherham child abuse scandal: 1,400 children exploited, report finds

Οι αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών επί 16 χρόνια στο Ρόδεραμ, στη βόρεια Αγγλία, προκάλεσαν σήμερα ένα κύμα εκκλήσεων για την παραίτηση τοπικών αξιωματούχων και επικρίσεις προς την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρόνοιας.
Σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα, περίπου 1.400 παιδιά, τα μικρότερα από τα οποία ήταν 11 ετών, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το 1997 ως το 2013 στο Ρόδεραμ, μια βιομηχανική πόλη 250.000 κατοίκων.

«Κανείς δεν γνωρίζει το εύρος της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστησαν τα παιδιά στο Ρόδεραμ», δήλωσε η καθηγήτρια Αλέξις Τζέι, που συνέταξε την έκθεση και ήταν πρώην επιθεωρήτρια κοινωνικών υποθέσεων στην πόλη αυτή.
Όπως αναφέρει η Τζέι μεταξύ των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν περιλαμβάνονται περιστατικά κατά τα οποία «παιδιά περιλούστηκαν βενζίνη και τα απείλησαν ότι θα τα πυρπολήσουν, δέχθηκαν απειλές με όπλα ή αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν πολύ άγριους βιασμούς».

Κάποια από τα παιδιά «ήταν θύματα ομαδικών βιασμών, στάλθηκαν σε άλλες πόλεις της βόρειας Αγγλίας, απήχθησαν, χτυπήθηκαν και εκφοβίστηκαν», επισημαίνει στην έκθεσή της.
Επίσης αναφέρει ότι μικρά κορίτσια 11 ετών βιάστηκαν επανειλημμένα.
Η έκθεση επισημαίνει ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν εκτίμησαν τη σοβαρότητα του προβλήματος και υπογραμμίζει ότι η αστυνομία «αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό των θυμάτων με περιφρόνηση».
Η πραγματικότητα αγνοήθηκε παρά τις τρεις εκθέσεις που συντάχθηκαν μεταξύ του 2001 και του 2006, οι οποίες «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρες στην περιγραφή της κατάστασης στο Ρόδεραμ», υπογράμμισε η Τζέι.
Σύμφωνα με την ίδια, τα ευρήματα της πρώτης έκθεσης συγκαλύφθηκαν γιατί οι αξιωματούχοι «δεν πίστευαν τους αριθμούς».
........................
περισσότερα
εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki