Sunday 24 August 2014

Τα παράπονα των παππούδων και των γιαγιάδων

Πολλές φορές υπάρχουν εντάσεις και λογομαχίες ανάμεσα στους γονείς και τους παππούδες, καθώς οι μεν θεωρούν ότι οι δε κακομαθαίνουν τα παιδιά τους ή ακόμα χειρότερα είναι ιδιαίτερα παρεμβατικοί. Ωστόσο καμιά φορά και οι παππούδες έχουν δίκιο...
 
 
Ας ακούσουμε, λοιπόν, την δική τους εκδοχή:
 
Και οι παππούδες κουράζονται.
Αναμφίβολα οι σύγχρονοι γονείς κουράζονται προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δουλειά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και οι παππούδες είναι άνθρωποι μιας ηλικίας και οι αντοχές τους είναι περιορισμένες.
Δεν είναι μόνο babysitters.
Οι περισσότερες γιαγιάδες κρατούν με χαρά τα εγγόνια τους, ωστόσο καλό θα είναι να μην τους αντιμετωπίζετε απλά σαν babysitters και να μην τους πηγαίνετε τα παιδιά μόνο όταν χρειάζεται να πάτε κάπου.
Μόνο οι γονείς της μαμάς είναι παππούδες;
Η αλήθεια είναι ότι όταν μια γυναίκα γίνεται μανούλα χρειάζεται περισσότερο την μητέρα της και νιώθει πιο άνετα με αυτήν, παρά με την πεθερά της. Ωστόσο και οι γονείς του μπαμπά είναι εξίσου παππούς και γιαγιά και δεν θα πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, καθώς το παιδί μεγαλώνει.
Οι συμβουλές τους δεν ακούγονται καθόλου.
Σαφώς και αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ανατροφή ενός παιδιού είναι οι γονείς του και αυτοί πρέπει να θέσουν τους κανόνες και τα όρια σχετικά με την διατροφή, την υγεία, την ασφάλεια και την συμπεριφορά του γενικότερα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όλες οι συμβουλές των παππούδων θα πρέπει να απορρίπτονται άκριτα.
 
Να θυμάστε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν έχοντας την αγάπη και την φροντίδα των παππούδων τους είναι πολύ τυχερά και η παρουσία τους συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική τους εξέλιξη, γι’ αυτό προσπαθήστε με ηρεμία και νηφαλιότητα να λύσετε τις όποιες διαφορές υπάρχουν για το καλό των παιδιών σας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki