Thursday 9 October 2014

Success Story: Ηράκλειο - Παιδιά πέφτουν λιπόθυμα ... λόγω ασιτίας :(((

Τα παιδιά, από υπερηφάνεια, δεν παίρνουν το δωρεάν πρωινό που τους εξασφαλίστηκε. Ανησυχούν μήπως γίνει αντιληπτή η "συμφωνία" και στιγματιστούν.
 
 
Τουλάχιστον πέντε κρούσματα μαθητών Β' βάθμιας εκπαίδευσης, σε σχολεία του δήμου Ηρακλείου, έχει καταγράψει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη που στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει, μεταξύ άλλων, και την καταγραφή περιπτώσεων μαθητών των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμη και στο να τους εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Όπως είπε η κ.Κοχιαδάκη στο "Ράδιο Κρήτη", με την παρέμβαση του δήμου κανονίστηκε, τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν στο κυλικείο του σχολείου και να επιλέγουν το πρωινό που εκείνα θα επιλέγουν (ώστε να μην αντιληφθούν οι συμμαθητές τους την ιδιαίτερη μεταχείριση προς τα συγκεκριμένα παιδιά, άρα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν).

Σύμφωνα με την κ. Κοχιαδάκη, πάντως, τα παιδιά δεν προσήλθαν ποτέ στο κυλικείο, από υπερηφάνεια αλλά και ανησυχώντας να μη γίνει αντιληπτή η "συμφωνία" και στιγματιστούν.

cretalive

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki